Kuulostaako tutulta? Hjallis Harkimon esi-isä oli purjehtiva kaupunginjohtaja: "Tuntuu jotenkin aivan käsittämättömältä"

1:47
Tällainen on MTV3-kanavan uutuusohjelma Sukuni Salat!

Hjallis Harkimon esi-isä puuhaili elämässään hämmästyttävän paljon samankaltaisia asioita kuin Harkimo on itse elämässään tehnyt. 

Liikemies Hjallis Harkimo ei tiennyt suvustaan juuri mitään, mutta asiaan tuli muutos Sukuni salat -ohjelman myötä, jossa lähdettiin selvittämään juurta jaksain minne Harkimon sukujuuren ulottuvat. 

Löydösten myötä Harkimo kertoi ohjelman pressitilaisuudessa olevansa erittäin onnellinen siitä, että lähti projektiin mukaan.

– Mutta samalla hävetti miten sivistymätön olen, kun en tiedä suvustani käytännössä yhtään mitään. Se oli se asia, mikä tuntui kauhealta. 

– Ja sitten ne asiat jotka selvisivät siellä, nehän olivat ihan käsittämättömiä juttuja. 

Ohjelman myötä Harkimo ja kuvausryhmä suuntasivat Tallinnaan ottamaan selvää miehen esi-isistä. Ohjelman juontaja Marja Hintikka kuvailee löydösten olleen suorastaan uskomattomia, sillä Harkimon tallinnalainen esi-isä oli elämässään äärimmäisen samanlainen ihminen kuin Harkimo itse. Mies oli muun muassa ollut mukana politiikassa sekä kova purjehtimaan. 

– Se, että hän oli tehnyt paljon samoja asioita kuin mitä mä olen tehnyt tuntuu musta jotenkin aivan käsittämättömältä, Harkimo hämmästelee itsekin.Samoihin aikoihin, kun ohjelmaa kuvattiin, ilmoitti Harkimo ensimmäistä kertaa kiinnostuksestaan Helsingin pormestarin pestiä kohtaan. Pian tämän jälkeen ryhmä suuntasi Tallinnaan tutustumaan esi-isään ja pian paljastuikin, että hän oli toiminut aikanaan Tallinnan – joka siihen aikaan oli nimeltään Reval – kaupunginjohtajana. 

Harkimon poika Joel Harkimo on ollut erityisen kiinnostunut ohjelman tuloksista, mutta Harkimo ei ole kuitenkaan vielä juurikaan puhunut niistä perheelleen. Ensin kaikki kokoontuvat katsomaan jakson yhdessä. 

– Jolleahan ihan hulluna kiinnostaa, se on kysynyt multa sata kertaa, että mitä siellä tapahtui. Mutta olen sanonut, että katsotaan se ohjelma ja sitten käydään läpi se kaikkien kanssa yhdessä, niin sitten saadaan pakettiin se homma. 

Katso esimakua Sukuni salat -ohjelmasta videolta!

Sukuni salat MTV3-kanavalla maanantaisin 15.2. klo 20 alkaen.
Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja