Kuulitko kumppanisi pettäneen? Näin selviät huhupuheista

Kuulitko kummin kaiman kaverilta, että kumppanisi petti sinua? Miten selvität totuuden ja voiko suhde selvitä juoruista?

Suhdetta koettelevat pettämishuhut voivat olla haastavia niin mahdolliselle petetylle kuin huhutulle pettäjällekin. Ketä tilanteessa pitää uskoa ja miten juoruihin pitäisi suhtautua?

Jos kuulet kumppanisi mahdollisesti pettäneen sinua, tulee sinun ottaa asia puheeksi. Tässä vinkkejä, miten otat tilanteen haltuun tehokkaasti.

Tarkastele tilannetta

Katso asioita joka kantilta. Ensinnäkin, keneltä kuulit pettämisestä? Läheiseltä ystävältä vai esimerkiksi ihmiseltä, jonka kanssa kumppanisi mahdollisesti petti? Oletko kenties itse tulkinnut jotain vihjeitä pettämisen suuntaan? , mutta ovatko todisteesi aukottomat?

Jos kuulet asiasta läheiseltä ystävältä, on kai todennäköistä, ettei tämä valehtelisi sinulle jostain noin tärkeästä asiasta. Mutta kuinka varmasti ystäväsi asiasta on perillä? Onko hän nähnyt jotain vai kuullut asiasta muualta?

Jos kuulet asiasta joltakulta muulta, sinun pitää miettiä, voivatko pettämispuheet johtua mustasukkaisuudesta, katkeruudesta tai yksinkertaisesti siitä, ettei kyseinen henkilö pidä sinusta tai kumppanistasi.

Ota selvää faktoista

Kuulitpa asiasta keltä hyvänsä, sinun täytyy ottaa selvää tosiasioista. Istu alas ja kysy pettämisen paljastaneelta ihmiseltä tarkasti, mitä on tapahtunut tai mitä tämä on kuullut tapahtuneen ja ennen kaikkea, mistä hän on asian kuullut. Sinun täytyy olla perillä faktoista ennen kuin lähdet syyttelemään kumppaniasi.

Voi käydä esimerkiksi ilmi, että kumppanisi oli kanssasi koko sen illan, kun väitetty pettäminen on tapahtunut, joten älä hermostu ennen kuin tiedät tosiasiat.

Puhu kumppanillesi

On reilua lopulta kääntyä pettäjäksi väitetyn kumppanin puoleen – kunhan vain faktat on ensin selvitetty. Älä huuda tai ole äärettömän vihainen, sillä se vain pahentaa asioita. Kerro puolisollesi, mitä kuulit ja mitä tiedät ja pyydä sitten häntä kertomaan oma puolensa asioista.

Saatat huomata, että sinun rehellisyytesi ja halukkuutesi kuunnella saa kumppanisikin olemaan rehellinen.

Mikä on tuomio?

Vaistojen varassa eläminen on yleensä tehokkain tapa tehdä päätöksiä parisuhteessa. Jos olet jutellut kumppanisi kanssa ja uskot, että hän on viaton, niin kerro se hänelle.

Jos tosiasiat eivät täsmää tai sinusta tuntuu, että kumppanisi käyttäytyy omituisesti, kerro hänelle siitäkin – tämä antaa hänelle vielä mahdollisuuden rehellisyyteen.

Miten edetä?

On tärkeää muistaa, että olipa lopputulos mikä hyvänsä, luottamus on yksi olennaisempia osia parisuhteessa. Jos kumppanisi petti sinua, mutta sinusta tuntuu, että voit luottaa siihen, ettei hän toista virhettään, kerro hänelle parisuhteen säännöt ja se, mikä on mielestäsi hyväksyttävää ja mikä ei. Aloittakaa puhtaalta pöydältä ja selvittäkää ongelmat yhdessä.

Jos selviää, että kumppanisi ei pettänyt sinua, selitä hänelle, miksi ylipäänsä tartuit väitettyyn pettämiseen. Vakuuta, ettei huhu ole vahingoittanut suhdettanne, mutta niin olisi voinut käydä, jos ongelmaa ei olisi selvitetty.


Oletko sinä joutunut pettämishuhujen kohteeksi? Kommentoi!


LUE MYÖS:


AVA

Lähde: femalefirst.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja