Kuukauden kasvo: Luokanopettajasta sisustuskauppiaaksi

Jokakodin juttusarja esittelee mielenkiintoisia ihmisiä asumisen parista. Tällä kertaa vuorossa Maridecon omistaja Mari Kauppinen.

Kaikki kävi äkkiä, kun luokanopettaja Mari Kauppinen päätyi lahjatavara- ja sisustuskauppa Maridecon omistajaksi. Liikkeen edellinen omistaja etsi seuraajaa, jolloin Mari päätti tarttua tuumasta toimeen.

Mari oli nähnyt yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet jo syntymästään, sillä hänen vanhemmillaan on samalla kadulla sekä kultasepänliike että lyhyttavaraliike.

– Kaupat tehtiin puolen tunnin sisällä, hän kertaa. – Soitin puolisolleni, joka puolsi ratkaisua. Sitten marssin pankkiin hakemaan yrityslainaa, hän jatkaa.

Marideco vietti syyskuussa 1-vuotissyntymäpäiviään, jota juhlistettiin muun muassa livemusiikilla.

– Parasta yrittäjyydessä on itsenäisyys ja uskomattoman upeat asiakkaani, joilta saan vilpitöntä palautetta ja kannustusta.

Kuin kotiin tulisi

Mari on asunut liikkeensä läheisyydessä koko ikänsä ja tuntee naapuruston ihmiset jo entuudestaan.

– Jotkut asiakkaistani ovat nähneet, kun minulle vaihdettiin vaipat, hän nauraa.

Nykyään nuo samat ihmiset asioivat Maridecossa. Heille putiikissa poikkeaminen on kuin kotiin tulisi.

– Kerran yksi asiakkaistani piipahti pankissa vaihtamassa minulle rahaa, kun olin kiireinen, Mari kiittää.

Yrittäjyys ei pelottanut Maria pätkääkään. – Parhaan tuen olen saanut vanhemmiltani. Sellaista tietotaitoa ei mikään koulu pysty korvaamaan, kotitalous– ja kuluttajapalveluiden tutkinnon suorittanut Mari toteaa. Viime vuodet kasvatustieteitä yliopistossa päntännyt Mari on toiminut opettajana.

– Pidän opetushommista kuin hullu puurosta, mutta rakastan myös nykyistä työtäni yrittäjänä.

Ainoana Suomessa

Helsingin Munkkiniemessä sijaitseva kauppa on pieni mutta sympaattinen. Palvelu on lämmintä ja huomioivaa. Erityislaatuisen Maridecosta tekee se, että liike myy tavaroita, joita ei muualta maastamme saa.

– Isobritannialaisen Hanna Francis Desingnin puu– ja rautatuotteita ei saa kuin Maridecosta, Mari kehaisee ja esittelee kauniita laser-kirjailtuja koristeita sekä upeita lintunaulakoita.

Maridecon valikoimista löytyy myös pellavapyyhkeitä, joita voi kierrättää sekä lämpimiä lammasvillapeittoja ja tehtaan ylijäämistön lattialaminaateista valmistettuja pannunalusia.

– Jos valikoimistani ei löydy jotain, niin tilaan sen asiakkaalleni.

Ronkeli mutta ekologinen

– Laadukkaan tavaran ei välttämättä tarvitse olla kallis, Mari painottaa. Hän suosii ekologisia materiaaleja, kuten suomalaista Think Todayta.

– Itse olen vähän toivoton tapaus, koska olen niin ronkeli sisustuksen suhteen, Mari hymähtää. Maridecosta mukaan kotiin on lähtenyt lähinnä keittiötarvikkeita.

Tulevaisuudessa Mari toivoo asiakaskuntansa ja liikkeensä tunnettuuden kasvavan. Laajentumisesta ei vielä voi haaveilla, mutta nettikauppa olisi kiva perustaa.

– Verkossa toimivan liikkeen perustaminen tosin vaatii syventymistä ja keskittymistä aiheeseen. Jotenkin olisi erotuttava massavirrasta.

Parempaa ei voisi toivoa

Mari selvästi rakastaa työtään. Kun liikkeen ovi käy, hän rientää vastaanottamaan tulijan. Monet heistä jäävät rupattelemaan päivän kuulumisia. – Terapiaa ja sisustusta samalla kertaa, Mari vitsailee.

– Tämä on myös minulle uusi aluevaltaus, mutta kivempaa työtä en voisi kuvitella.

Tekemisen meininki tarttuu myös vierailijaan. Tänne haluaa tulla uudelleen!

Teksti ja kuvat: Katja Nykänen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja