Kutiseeko päänahka? Nämä vinkit tuovat helpotusta ikävään vaivaan

Kutiseva päänahka on epämukava vaiva, josta lähes jokaisella meistä on kokemusta. Mutta tiedätkö, millä keinoin tästä vaivasta on mahdollista päästä eroon? 

Hilseeseen liittyvää päänahan kutinaa voi pyrkiä lievittämään helposti kotikonstein. Seuraavat vinkit kannattaa painaa mieleen valmiiksi sitä hetkeä varten, kun mielesi tekisi raapia päänahkasi verille. 

Kosteuta

Kun päänahka on kuiva, hilseilevä ja ärtynyt, kosteuttaminen toimii yleensä hyvänä ensiapuna. Hyvä uutinen tässä on myös se, että päänahan paras kosteuttaja saattaa löytyä tälläkin hetkeltä keittiösi kaapista. On nimittäin todistettu, että kookosöljyllä on sekä kosteuttavia että antibakteerisia ominaisuuksia, mikä tekee siitä erinomaisen ja luonnollisen valinnan kuivuuden torjumiseksi.

Hiero kookosöljyä päänahkaan, anna vaikuttaa ja huuhtele. Huomaat taatusti eron! 

Muista hyvä hygienia – äläkä raavi

Hiusten peseminen auttaa hillitsemään oireita, kunhan otat huomioon muutaman tärkeän seikan. Kun peset hiuksiasi, yritä olla raapimatta päänahkaa liian voimakkaasti, sillä loppupeleissä hetken helpotusta tuova raapiminen vain lisää ärsytystä entisestään.

Myös hiustenhoitotuotteisiin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä liian monen tuotteen käyttäminen voi ärsyttää päänahkaasi ja pahentaa kutinaa entisestään. Omiin hiustenhoitorutiineihin kannattaa siis kiinnittää huomiota ja karsia tuotteiden joukosta ne, jotka tuntuvat ärsyttävän päänahkaasi. 

Yritä rentoutua

Joidenkin ihmisten kohdalla stressi on asia, joka voi pahentaa, tai jopa laukaista hilseeseen liittyviä oireita ja kutinaa. Jos olet huomannut kuuluvasi tähän ihmisryhmään, tee päänahallesi palvelus ja rentoudu. Stressaavan ajanjakson aikana muista pitää huolta itsestäsi; käy kävelyillä tai joogaa.

Tarkkaile itseäsi ja opi huomaamaan, milloin ja missä tilanteissa päänahka alkaa oireilla varmimmin. Kun opit tunnistamaan hilseilyä aiheuttavat tilanteet, voit pyrkiä puuttumaan tilanteeseen ennen kuin on liian myöhäistä. 

Kokeile hilseshampoota

Päänahan kutinaa voi pyrkiä helpottamaan hilseen hoitoon tarkoitetuilla shampoilla, kunhan muistat, että kaikki shampoot eivät sovi kaikille. Juuri sinulle sopivan tuotteen löytäminen voi viedä aikaa, joten hanskoja ei kannata lyödä tiskiin heti.

Lähde: Healthline

***

2:00

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja