Kurre Westerlund menetti vaimonsa keväällä – kiittää nyt suomalaisia saamastaan tuesta: "Olen saanut valtavasti kukkia, adresseja ja kirjeitä"

Tähtitanssijat ja artistit yhdistävät voimansa syövän voittamiseksi suorassa Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa -lähetyksessä. Kaksituntinen hyväntekeväisyysjakso nähdään MTV3-kanavalla sunnuntaina 1.11. klo 19.30 alkaen.

Lämminhenkisessä ja tunteita herättävässä Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa -lähetyksessä nähdään syöpään sairastuneiden tarinoita sekä kuullaan viimeisimmät käänteet syöpätutkijoiden taistelussa syöpää vastaan.

Laulaja Kurre "Kurt" Westerlundia kohtasi suuri suru toukokuussa, kun hänen vaimonsa, Miss Suomi vuodelta 1992 Kirsi Westerlund (o.s. Syrjänen) menehtyi pitkän syöpäsairauden jälkeen 50-vuotiaana. Pariskunnan rakkaustarina alkoi missifinaalin jälkeen vuonna 1992, ja seuraavana vuonna Kurre kosi Kirsiä Miss Suomi -kilpailussa.

Kurre Westerlund kertoi MTV Uutiset Livessä ennen lähetyksen alkua menetyksestään ja surusta toipumisesta. Hän kertoo saaneensa aivan tuntemattomiltakin ihmisiltä viestejä ja osaanottoja. 

– Suomalaiset ovat suhtautuneet äärettömän hienosti. Olen saanut valtavasti kukkia, adresseja ja kirjeitä. Olen jokaisen lukenut ja käynyt läpi. Arvostan suuresti sitä ihmisten huomiota ja tukea. On toki ihmisiä, jotka eivät osaa lähestyä. Ja ymmärrän senkin, koska kukaan ei voi tietää, millaista se on ennen kuin se osuu omalle kohdalle. 

Westerlund kertoo saaneensa suurimman avun suruunsa musiikista ja siitä, että on pystynyt puhumaan asiasta jollekulle. 

– Minulle suurin voimavara on ollut se, että sävelsin kappaleen Kirsille. Siihen sain purettua kaikki tuntemukseni. Sen lisäksi minulla on lähipiirissä yksi ihminen, jolle olen voinut puhua oikeasti kaikesta, Kurre Westerlund kertoo.

Ohjelma tehdään yhteistyössä Syöpäsäätiön kanssa. Luvassa on vuoden koskettavin tv-show, jossa Syöpäsäätiö kerää lahjoituksia suomalaisen syöpätutkimuksen turvaamiseksi. Lahjoitusvaroilla tuetaan monien eri syöpien tutkimusta.

Lahjoituksia tarvitaan, jotta syöpätutkijat voivat jatkaa elintärkeää tutkimustyötään sairastuneiden hyväksi. Syöpäsäätiö on suurin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja Suomessa. Vuonna 2019 Syöpäsäätiö tuki tutkimusta yli 8 miljoonalla eurolla. 

Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa suorana MTV3-kanavalla su 1.11. klo 19.30-21.30!

Lue myös:

    Uusimmat