Kurja paljastus Ihmemaa Oz -kulisseista – rakastetun hahmon asu aiheutti kärsimystä kuvauksissa

Variksenpelättimen näytteleminen ei aina ole helppoa. 

Edesmennyt näyttelijä Ray Bolger esitti Ihmemaa Ozissa (1939) hupsua Variksenpelätintä. Bolgerin iloinen rooli oli kuvausten puolesta kaikkea muuta kuin helppo, koska hänen yllään nähty maski oli varsin tukala.

Vuonna 1939 maskeeraus oli alkeellisempaa kuin nykyään, eikä kuvaa pystytty käsittelemään jälkikäteen. Kuminen maski liimattiin Bolgerin kasvoille jokaisen kuvauspäivän alussa. Maskin jättämät jäljet ja arvet näkyivät Bolgerin kasvoilla vielä vuoden ajan kuvausten päättymisen jälkeen.

Bolger valitteli kuvauksissa toistuvasti myös sitä, ettei hän kuullut kumisen maskin alta kunnolla, koska se peitti myös hänen korvansa.

Asu oli myös tuskastuttavan kuuma. Bolger joutui pitämään jatkuvasti taukoja kuvausten aikana, jotta hän ei pyörtyisi studiovalojen paahteessa. Elokuvaa käsittelevän blogin mukaan Bolger laihtui lähes viisi kiloa kuvausten aikana.

Mirrorin mukaan Bolger kuitenkin rakasti hahmoaan niin kovin, että hän säilytti sen elämänsä loppuun saakka. Lopulta hänen leskensä lahjoitti puvun Kansallishistorialliseen museoon.

Lue myös:

    Uusimmat