Karmeita paljastuksia Ihmemaa Oz -kulisseista – lyhytkasvuiset näyttelijät ahdistelivat Judy Garlandia

Ihmemaa Oz -elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1939. 

Edesmenneen Hollywood-tähti Judy Garlandin entisen aviomiehen Sidney Luftin kirjoittamia muistelmia on koottu ja julkaistu 12 vuotta miehen kuoleman jälkeen. Luft kertoo muistelmissaan vuosistaan Garlandin kanssa.

Luft puhuu teoksessa muun muassa Garlandin kokemuksista Ihmemaa Oz -elokuvan kuvauksissa. Garland oli vain 16-vuotias tähdittäessään kulttimainetta nauttivaa lastenelokuvaa.

Luft väittää muistelmissaan, että elokuvassa nähtyjen maiskisten lyhytkasvuiset näyttelijät ahdistelivat Garlandia toistuvasti elkuvan kulisseissa.

– He tekivät Judyn elämästä kuvauspaikalla sietämätöntä. He laittoivat käsiään hänen mekkonsa alle. Miehet olivat 40-vuotiaita ja vanhempia, Luft kirjoittaa.

– He luulivat pääsevänsä pälkähästä kokonsa vuoksi.

Vuonna 1969 menehtynyt Garland kommentoi lyhytkasvuisten näyttelijöiden käyttäytymistä vuonna 1967 varsin negatiiviseen sävyyn ja syytti heitä alkoholilla läträämisestä.

– He olivat pieniä juoppoja. He vetivät pään täyteen joka ilta, Garland totesi haastattelussa.

Ikävät huhut ovat synkistäneet rakastetun elokuvan mainetta vuosikymmenten ajan. Lyhytkasvuisten näyttelijöiden on kerrottu juhlineen rankasti läpi kuvausten ja heidän kuvaillaan pitäneen liiankin hauskaa.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat