Mainos

Kuristi oman äitinsä kädessään tämän siniset nahkahansikkaat – suomalaisen sarjakuristajan selkäpiitä karmiva rikoshistoria

Sarjakuristajana tunnetun Michael Maria Penttilän rikoshistoria on todella synkkää luettavaa.

52-vuotias Penttilä on tuomittu kolmesta kuristamalla tehdystä henkirikoksesta sekä useista muista vakavista rikoksista. Tälläkin hetkellä poliisi epäilee Penttilää törkeästä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.  

Lehtitietojen mukaan Penttilä olisi piinannut itähelsinkiläisen perheen 17-vuotiasta tytärtä. 

Tappoi kuristamalla oman äitinsä 

Penttilän ristimänimi on Jukka Torsten Lindholm.

Ensimmäisen tuomionsa Penttilä sai 16-vuotiaana, kun hän yritti kuristaa saman ikäisen tytön. Tuomio annettiin ehdollisena, mutta omaisuusrikoksiin syyllistymisen jälkeen hänet passitettiin nuorisovankilaan vuonna 1984.

Vuoden istumisen jälkeen Penttilä vapautui. Seuraavaksi uhriksi valikoitui Penttilän oma äiti, jonka hän tappoi kuristamalla vuonna 1985. Kuristaessaan hän on kertonut käyttäneensä äitinsä sinisiä nahkahanskoja. Surma ei paljastunut kuitenkaan heti.

Vuonna 1986 Penttilä houkutteli asuntoonsa kaksi 12-vuotiasta tyttöä, joista toinen onnistui pakenemaan ja hälyttämään apua. Penttilä ehti kuristaa toisen tytön käsiensä, narun ja nahkavyön avulla hengiltä ennen poliisin tuloa asuntoon.

Poliisit saivat päihtyneen miehen kiinni läheistä metsästä. Penttilä tunnusti myöhemmin kuristaneensa myös äitinsä. Hänet todettiin syylliseksi täyttä ymmärrystä vailla olevana törkeään pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen. Lindholm määrättiin suljettavaksi pakkolaitokseen.

Penttilä on kertonut surmanneensa äitinsä, koska hän ei vapauttanut poikaansa vankilasta ja asui mieluummin miesystävänsä kuin hänen siskopuolensa kanssa. 

Kolmas surma mummon asunnossa 

Vuosi vapautumisensa jälkeen Penttilä kuristi tutun naisen mummonsa asunnossa. Surmatyön jälkeen hänen on kerrottu menneen makoilemaan äitinsä haudalle.

Oikeus tuomitsi Penttilän täydessä ymmärryksessä tehdystä taposta vankilaan reiluksi kymmeneksi vuodeksi. Vankilassa sarjakuristajana tunnettu Penttilä ryhtyi meikkaamaan ja pukeutumaan naisten alusvaatteisiin.

Vapaus koitti vuonna 2008, ja samalla hän muutti nimensä Michael Maria Pentholmiksi.

Vuonna 2009 Penttilä yritti kuristaa kolme naista nahkahansikkaat kädessään. Hän oli soittanut kotiinsa siivooja- ja hierontapalveluja tarjoavia naisia. Asunnossa hän kävi yllättäen heidän kimppuunsa. Oikeudessa mies kiisti syytteet ja selitti, että kuristamiset liittyivät sadomasokistiseen seksiin.

Oulun käräjäoikeus langetti Penttilälle maaliskuussa 2010 kuuden vuoden tuomion. Rikoshistoriansa perusteella häntä pidettiin erittäin vaarallisena, minkä takia oikeus määräsi Penttilän istumaan koko rangaistuksen

Hovioikeuden mukaan perusteita tälle ei ollut, ja tuomio lyheni kuudesta vuodesta neljään vuoteen. Tapon yrityksien sijasta hänen katsottiin syyllistyneen kolmeen törkeään pahoinpitelyyn.

Maaliskuussa 2012 Oulun käräjäoikeus tuomitsi Penttilän törkeästä raiskauksesta, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja vapaudenriistosta neljän vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen.

Uhreina Penttilällä oli kaksi naista. Toisen hän raiskasi oululaisessa hotellissa törkeästi elokuussa 2009. Samalla hän riisti useaksi tunniksi naisen vapauden. Penttilää syytettiin myös naisen törkeästä pahoinpitelystä, mutta syyte hylättiin.

Aiemmin samana vuonna Penttilä kuristi naista yksityisasunnossa Oulussa.

Onnistui karkaamaan vankilasta

Sarjakuristaja muutti jälleen nimeään, tällä kertaa Michael Maria Penttiläksi. Hän onnistui pakenemaan vuorokaudeksi avovankilasta loppuvuodesta 2015. Kiinnisaamisen jälkeen hän suoritti lopun vankeusrangaistuksen suljetussa vankilassa. 

Penttilä vapautui joulukuussa 2016. Vain muutama kuukausi vapautumisensa jälkeen hänet otettiin jälleen kiinni. Hänen epäiltiin yrittäneen tunkeutua helsinkiläisperheen asuntoon. 

Poliisi jätti oikeudelle vangitsemisvaatimuksen törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelun perusteella. Penttilää ei kuitenkaan vangittu ja hän pääsi vapaaksi odottamaan esitutkinnan valmistumista.​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.