Kurditaustaista vapaaottelijaa kosiskeltiin perussuomalaisiin: "Ollaan kiitollisia"

Vapaaottelija Makwan Amirkhanin sanavalmis ja katsojat hurmannut esiintyminen MTV:n Turvapaikkana Suomi -ohjelmassa on herättänyt kiinnostusta myös poliittisissa piireissä.

Amirkhani tviittasi eilen, että perussuomalaisiin kuuluva ”yks ok näköinen blondi” oli pyytänyt häntä liittymään puolueen riveihin. Molemmat UFC-ottelunsa pikavauhtia voittaneen Amirkhanin mukaan kyseessä oli niin ikään pakolaisiltaan osallistunut perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari.

– Vähän huumorimielessä keskusteltiin molemmin puolin. Hän tuli pakolaisillan jälkeen kehumaan, että oli tosi hyvin keskusteltu ja tuli kättelemään. Kaverini vieressä sanoi, että eiköhän Makun pitäisi liittyä persuihin, niin hän (Huhtasaari) sanoi, että nimenomaan.

Voisitko liittyä perussuomalaisiin?

– Tulevaisuuteni on urheilussa. Poliittisiin asioihin minulla ei ole minkäänlaista kantaa, on vain omat ajatukset maailmasta ja Suomesta.

Iranissa syntynyt kurditaustainen Amirkhani osallistui keskiviikkona MTV:n Turvapaikkana Suomi -ohjelmaan ja vakuutti yleisön esiintymisellään yhdessä jalkapalloilija Moshtagh Yaghoubin kanssa. Kaksikon kommentit herättivät positiivista huomiota muun muassa Twitterissä.

 – Vaikka sydän on herkkänä, meidän pitää olla tarkkana, ettei kukaan hyväksikäytä systeemiä, Amirkhani sanoi haastattelussa pakolaisillassa.

Lajin terävimmälle huipulle tähtäävä vapaaottelija sanoi, että suora lähetys jännitti, mutta lopussa hän rentoutui.

– Kyllä sitä hyvän asian puolesta. Omalla hyvällä esimerkillä voi näyttää muille, että ollaan kiitollisia, että saadaan asua täällä ja että olemme osanneet käyttää meille annetun tilaisuuden oikein.

Lue myös:

    Uusimmat