KuPSille katkera putoaminen Mestarien liigan karsinnoissa – päävalmentajalta tyly arvio ratkaisevasta tekijästä: "Ei voi muuta kuin hattua nostaa"

3:47
Katso videolta: KuPSille katkera putoaminen Mestarien liigan karsinnoissa.

Kuopion Palloseura koki keskiviikko-iltana katkeran putoamisen Mestarien liigan ratkaisevalla karsintakierroksella, kun se hävisi yhteismaalein 2-3 itävaltalaiselle St. Pöltenille. KuPSin päävalmentaja Ollipekka Ojala kertoo MTV Urheilulle, mikä oli lopulta ratkaiseva ero otteluparissa.

KuPS oli hävinnyt avausosan kotonaan 0-1-lukemin huolimatta lukuisista loistavista maalipaikoista. Itävallan Pöltenissä vierasottelu alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla, kun Kuopiossa voittomaalin iskenyt Slovenian jalkapalloikoni Mateja Zver iski pallon verkkoon jo pelin kuudennella minuutilla. 

Kuopiolaiset eivät lannistuneet, vaan paransivat otteitaan avausjakson edetessä. Lopulta laitapuolustaja Anni Hartikainen pääsi sijoittamaan boksin ulkopuolelta pallon tyylikkäästi yläkulmaan. Tästä ei ehtinyt kulua kuin muutamia minuutteja ja Aino Kröger siirsi kuopiolaiset johtoon upean kuvion päätteeksi.

Lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, joten edessä oli jatkoaika. Hetken ehti jo näyttää siltä, että ratkaisua jouduttaisiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta, mutta otteluparin suurin hahmo Zver pääsi vielä kerran väläyttelemään taitojaan. Upea volley tolpan kautta sisään ja Pölten lohkovaiheeseen.

– Ensimmäinen puoliaika oli fantastinen. Olimme todella hyviä. Älyttömän hienoja maaleja. Toisella puoliajalla he tulivat paljon rohkeammin prässiin ja käytännössä pelaaja pelaajaa vastaan. Meiltä alkoi keinot ja virta loppua, Ojala toteaa.

– Rupesimme pelaamaan suoraviivaisemmin ja saimme riittävästi paikkoja, mutta se ei tuottanut tulosta. Jatkoajalla oltiin hiukan väsyneitä, joten yritettiin selviytyä rankkareille. Se ei riittänyt tänään, Ojala summaa.

Kuopiolaisilta puuttui ratkaisevasta toisesta osaottelusta tällä kaudella Kansallisessa liigassa yhteensä 47 maalia takoneet Lavdije Begolli ja Gentjana Rochi. Ratkaisevan eron Ojalan mielestä teki kaikki Pöltenin maalit otteluparissa viimeistellyt Zver. 

– Ero oli lopulta yksi pelaaja. Uskomaton maali tuohon loppuun, sille ei voi muuta kuin hattua nostaa, volleystä suoraan ristikkoon. Se pilasi meidän juhlat tänään, mutta älyttömän ylpeä tästä joukkueesta. Pelattiin pelillisesti todella hyvää futista. Sitten lopulta noissa paikoissa löytyi sen verran laatua, että jaksoivat tehdä väsymyksestä huolimatta, Ojala sanoo.

KuPSin haave Mestarien liigan lohkovaiheen paikasta jäi saavuttamatta hiuksenhienosti, mutta kotimaan Kansallisen liigan mestaruuden kuopiolaiset varmistivat jo kaksi kierrosta ennen kauden päätöstä. 

– Liiga oli meidän ykköstavoite. Europelit, monet eivät siihen uskoneet. Puhuimme, että haluamme mennä mahdollisimman pitkälle ja se oli sellainen unelma sekä bonus. Lähelle päästiin, huikeaa toimintaa joukkueelta, Ojala toteaa.

– Kaikki on nyt nähnyt tämän, kuinka hyviä pystymme olemaan ja tämä antaa hirveästi nälkää tulevaan. Talvella pitää painaa vielä enemmän hommia, että ollaan vieläkin parempia täällä. Huippukausi ja huippujoukkue, ei voi enempää pyytää, Ojala päättää.

KuPS kohtaa seuraavaksi Kansallisessa liigassa Åland Unitedin vieraskentällä. Kausi päättyy 22. lokakuuta, jolloin kuopiolaiset emännöivät HJK:ta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja