Mainos

Kuorma- ja linja-autokuskeille ammattitutkinto

Raskaan kaluston kuljettajiksi aikoville suunnitellaan ammattitutkintoa. Koulutus ja tutkinto koskisivat vain uusia ajokortin suorittajia.

Hallitus esittää ammatikseen kuorma- tai linja-autoa ajaville ammattitutkintoa. Tutkinto ja sitä edeltävä koulutus koskisivat vain uusia ajokortin suorittajia. Tutkintoa vaadittaisiin linja-autonkuljettajiksi aikovilta syksystä 2008 lähtien ja kuorma-autokuskiksi aikovilta vuotta myöhemmin.

Hallituksen torstaina eduskunnalle jättämässä esityksessä koulutuksen kestoksi on kaavailtu joko 140 tai 280 tuntia. Sitä antaisivat ammatillisen koulutuksen laitokset ja autokoulut sekä mahdollisesti puolustusvoimat kuljettajakoulutuksen yhteydessä.

Hallitus ehdottaa samalla kuorma-autokuskin vähimmäisikärajaksi 18:aa vuotta lyhyemmällä ja 21:tä vuotta pitemmällä koulutuksella. Linja-autonkuljettajan alaikärajat olisivat vastaavasti 21 ja 23 vuotta. Suomen rajojen sisällä linja-autoa voisi kuitenkin ajaa 18-vuotiaskin, jos hän olisi suorittanut pitemmän koulutuksen.

Myös ennen lain voimaantuloa alalla toimineille kuljettajille on suunniteltu jatkokoulutusta. Siinä 35 tunnin koulutuksella voisi saada ammattipätevyyden viideksi vuodeksi eteenpäin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.