Kuoliko unelmasi? Ei hätää – tässä vinkit uuteen alkuun

Menikö unelmasi mönkään? Ei hätää. Listasimme tavat, joilla saat itsellesi uusia unelmia!

Aina ei voi saada sitä, mitä haluaa. Joskus kuitenkin saatat saada sen, mitä eniten haluat – vain huomataksesi, ettet enää haluakaan sitä.

Unelmat voivat muuntua, kuolla tai niiden toteuttaminen voi epäonnistua. Muutokset ovat elämässä välttämättömiä: kenties elät viisi vuotta parisuhteessa vain huomataksesi, ettet haluakaan naimisiin tai lapsia.

Unelman hylkääminen on vaikeinta silloin, kun haaveen toteutumisen eteen on jo ehtinyt tehdä työtä. Yhtäkkiä elämä tuntuu tyhjältä: jos minusta ei tulekaan urheilijaa tai taiteilijaa, mikä sitten olen? Tiny Buddha listasi tavat, joilla pääset eteenpäin elämässäsi.

Anna itsellesi aikaa

Kun joudut luopumaan unelmastasi, älä ryntää suoraan seuraavaan haasteeseen. Anna itsellesi aikaa kokea surua ja luopumisen tuskaa. Anna vanhan unelman kuolla. Kirjoita päiväkirjaa, käy pitkällä kävelyllä ja prosessoi asiaa. Siirry eteenpäin vasta sitten, kun vanha unelma ei enää tunnu kirvelevänä tappiona mielessäsi.

Kokeile jotakin uutta

Jos olet haaveillut matkabloggauksesta vuosikausia, on hankalaa ja turhauttavaakin yrittää keksiä jokin uusi intohimo. Anna itsellesi lupa kokeilla uusia asioita – myös sellaisia, jotka lähtökohtaisesti tuntuvat vierailta.

Oletko todella sellainen ihminen kuin oletat? Aiemmin jahtasit unelmaasi keskittyneesti, joten et ehkä ole ehtinyt edes ajatella muita vaihtoehtoja. Älä pakota itseäsi muottiin vaan suhtaudu elämään avoimesti.

Ole rehellinen itsellesi

Firma meni konkkaan, et saanut unelmien työpaikkaa. Nyt on hyvä aika katsoa peiliin. Mitä oikeasti haluat elämältäsi? Miksi elät kuten elät?

On helppoa toteuttaa sellaisia suunnitelmia, joita muut meille ehdottelevat. Silloin epäonnistuminenkaan ei kirvele – ethän sinä oikeastaan edes halunnut onnistua.  

Määrittele unelmasi uudelleen

Kysy itseltäsi, mitä menestys sinulle merkitsee. Mikä todella tekee sinut onnelliseksi? Haluatko rahaa vai aikaa?

Kun olet selvittänyt, mikä sinulle on oikeasti tärkeää, unelmointi on jälleen helpompaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat