Kuolemansyyntutkija teki hätkähdyttävän diagnoosin: Surkea ilmanlaatu johti pahaa astmaa sairastaneen pikkutytön kuolemaan

Astmapotilas Katri, 23, on suojautunut jo vuosia kasvomaskiin, mutta korona-aika on saanut ihmiset kriittisiksi:"Täysin tuntemattomat kommentoivat maskini käytöstä sekä yskivät ja räkivät kohti" 2:37
Astmapotilas Katri, 23, saa jatkuvasti hämmentävää palautetta kasvomaskin käyttämisestä.

Surkea ilmanlaatu on johtanut osaltaan yhdeksänvuotiaan, vaikeaa astmaa sairastaneen pikkutytön kuolemaan. Näin päätti kuolemansyyntutkija ensimmäistä kertaa Britanniassa.

Ella Adoo-Kissi-Debrah kuoli helmikuussa 2013 vaikean astmakohtauksen jälkeen. Pikkutyttö asui Lontoon kaakkoisosassa, vain 30 metrin päässä ruuhkaisesta kehätiestä.

Hänet oli tätä ennen viety astmakohtausten vuoksi sairaalaan kolmisenkymmentä kertaa.

Tytön kuolinsyyksi merkittiin alun perin vuonna 2014 vaikeat hengityselinvaivat, mutta tämä päätös kumottiin ja asiasta määrättiin uusi tutkinta.

Kuolemansyyntutkijan mukaan tyttö altistui jatkuvasti YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön suositukset selvästi ylittäville typpidioksidimäärille, mikä vaikutti osaltaan hänen kuolemaansa.

Tytön äiti vakuutti, että hän olisi muuttanut pois alueelta, jos olisi ollut tietoinen siitä, että ilmanlaatu oli niin surkea.

Kyseessä on merkittävä ennakkotapaus, koska tiettävästi koskaan aikaisemmin ilmansaasteita ei ole mainittu kuolinsyynä Britanniassa.

Lue myös:

    Uusimmat