Kuolema, väkivalta, huumeet – nämä käänteet nostivat Salkkareiden ikärajaa

Salatuissa elämissä ikäraja nousee joskus K-12:een rankkojen ja ahdistavien teemojen takia.

Salattujen elämien jaksot ovat useimmiten sallittuja, mutta joskus niille voidaan antaa ikäraja K-7 tai K-12. Korkeampaan ikärajaan vaikuttavat muun muassa väkivalta, huumeet, kuolema tai yleinen ahdistavuus.

Tänään keskiviikkona nähtävä Marianna-erikoisjakso Mariannan pinnan alla on salaisuus on K-12 ahdistavien kohtaustensa takia. Salkkareiden 16-vuotisessa historiassa on kuitenkin nähty monia muitakin K-12-jaksoja.

Muistatko esimerkiksi nämä hurjat jaksot:

K-12-merkinnän sai muun muassa syksyn 2009 avausjakso Kaikkien elämä ei jatku. Kevään kausi oli päättynyt Kentauri-ravintolan räjähdykseen, ja tässä jaksossa selvitettiin, ketkä kaikki räjähdyksestä selvisivät – ja ketkä eivät.

Muutama päivä tämän jälkeen nähtiin jakso Etsivä Lasse löytää arkun, jossa Lasse löysi Eeron elävältä haudataaman Paulan tämän verstaan lattialankkujen alta.

Joulukuun 2009 jaksossa Miika ja Katariina vaeltavat tuonelan virran vartta Miika ja Katariina törmäsivät Saraan ja Katariina tönäisi hänet vahingossa alas jyrkänteeltä.

Yksi eniten palautetta herättäneistä Salkkarit-jaksoista oli kevään 2012 jakso Seppo laulaa viimeisen virtensä. Siinä alkoholismista kärsivä Seppo yritti hirttäytyä.

Saman kevään päätösjaksossa Sieviset kohtaavat sillan yli synkän virran Sieviset joutuivat auto-onnettomuuteen jahdatessaan Severin napannutta Annia.

Syksyllä 2012 puolestaan nähtiin väkivaltaa sisältänyt jakso Kallen rakkauden meri värjäytyy mustaksi. Siinä Kallen ihastus Valtteri raiskasi tämän.

Heti siitä seuraavana päivänä nähtiin niin ikään yksi Salkkareiden traagisimmista jaksoista Kenelle kellot soivat, jossa Heiskanen ampui ulos rapusta tulossa olleen Jennin.

Myös kevään 2013 päätösjakso Hetki lyö, viime hetki lyö päätyi K-12-listalle. Siinä Kuulat, Sebastian, Isabella ja Seppo ovat Heiskasen juonittelemassa lentokoneessa, jolla he joutuvat tekemään pakkolaskun. Jaksossa jäi epäselväksi, selvisikö porukka laskusta.

Keväällä 2014 nähtiin Isabellasta tehty erikoisjakso Isabella on Pirjoissa ja kansissa. Siinä katsojille näytettiin, kuinka Isabella, oikealta nimeltään Pirjo, oli napannut identiteetin ystävältään, joka kuoli kaksikon reissulla pudottuaan koskeen.

Keväälle 2014 saatiin niin ikään traaginen päätös jaksossa Valse triste, kun Katariinan järjestämissä hyväntekeväisyystansseissa alkoi ammuskelu. Tapahtumat jatkuivat syksyn avausjaksossa Via Dolorosa.

Salkkareiden tuottaja Marko Äijö myöntää, että illan Marianna-jakso on yksi sarjan historian hurjimmista. Hänelle tulee mieleen myös toinen, hyvin vahvasti vaikuttanut jakso vuodelta 2011.

– Se jakso, jossa Peppi palasi huumeluolaan ja näki vauvan siellä piikkinarkkareiden keskellä lattialla, oli todella ahdistava. Kaikki jaksot, joissa nähdään huumeiden käyttöä, ovat aina K-12, Äijö selittää.

Marianna-erikoisjakso tänään keskiviikkona kello 19.30 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat