Kuohuviinipullon avaaminen – helpot ohjeet

Kuohuviinipullon avaamisessa on omat niksinsä.

Kuohuviinipullossa on painetta peräti kolminkertaisesti esimerkiksi autonrenkaaseen verrattuna. Tämän huomaa pulloa avatessa: usein korkki lentää minne sattuu, pahimmassa tapauksessa toisen juhlijan silmään. Väärin avatusta pullosta pursuaa ulos myös valtaosa juomasta.

Kuohuviinipulloa ei koskaan tule avata kuljetuksen jälkeen eikä lämpimänä, sillä tällöin korkki ja juoma lentävät paineella ulos. Avattaessa pullo suunnataan aina pois ihmisistä.

Kuohuviinin tarjoilulämpötila on 5–8 astetta. Tähän päästään parhaiten jäähdyttämällä pulloa vesijääseoksessa 20 minuuttia tai jääkaapissa 2–3 tuntia.

Näin pullo aukeaa:

1. Jäähdytä hyvin ennen avaamista

2. Poista ensin suuosaa suojaava folio ja korkin ympärillä oleva rautalanka

3. Ota tukeva ote pullon pohjasta. Korkki nojautuu vasemman käden kämmenpohjaan. Pullo suunnataan vinossa avaajasta (ja muista paikalla olijoista) poispäin.

4. Pyöritä oikealla kädellä pullon pohjaa, jarruta vasemmalla kädellä korkkia.

5. Varaa puhdas pyyhe siltä varalta, että viiniä kaikesta huolimatta roiskuu ulos. Pidä lasit lähettyvillä, jotta viinin saa kaadettua välittömästi.

Lähde: Alko

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat