Mainos

Kuntaliitto: Kuntien oltava mukana sote-palveluiden järjestämisessä

Kunnat on pidettävä mukana lähi- ja peruspalveluiden järjestämisessä Sote-uudistuksessakin, sanoo Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen.

Haataisen mukaan kuntia tarvitaan etenkin palveluiden organisoinnissa, vaikka päätöksenteko siirtyykin sosiaali- ja terveydenhoidon uudistuksessa viidelle sote-alueelle.

– Uskoisin, että tämän kaltaisen ratkaisun jälkeen joudutaan vielä miettimään, miten työ alueiden sisällä organisoidaan. Tässä tarvitaan varmasti alueellista lähestymistapaa ja päätöksenteon delegointia myös alueille. Kunnat haluavat olla mukana siinä keskustelussa, miten nämä lähi- ja peruspalvelut järjestetään. Palveluiden organisoimisessa laajoilla sote-alueilla tarvitaan kuntia.

Haatainen muistuttaa, että vaikka uudistuksessa päätöksenteko menee nykyistä kauemmaksi kunnista, koostuvat sote-alueiden päätöksentekijät joka tapauksessa kuntien päättäjistä.

Hallitus ja oppositio kertoivat eilen päässeensä sopuun sosiaali- ja terveydenhoidon uudistuksesta. Sopu rakentuu viiden erityisvastuualueen varaan, joiden vastuulle tulisivat terveydenhuollon lisäksi vaativat sosiaalihuollon palvelut.

Lakiesitys on tarkoitus tuoda eduskuntaan syksyllä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.