Kuninkaallisten luottosuunnittelija Jesper Høvring: Tällainen asu imartelee naisvartaloa

Kööpenhaminan muotiviikoilla esitellään muotisuunnittelija Jesper Høvringin täysin suklaasta valmistettu mekko, jota kantaa yllään suomalainen malli. Høvring kertoi Helmelle, millainen mekko hänen mielestään imartelee naisvartaloa.

Tanskalainen muotisuunnittelija Jesper Høvring esittelee Kööpenhaminan muotiviikoilla 8.–12. elokuuta 2012 täysin suklaasta valmistetun mekon. Suunnittelijan ja Magnum-tuotemerkin yhteistyön tuloksena syntyneen Magnum Chocolate Dress -puvun odotetaan nousevan yhdeksi Kööpenhaminan muotiviikkojen puhutuimmista luomuksista. Ainutlaatuista muotiluomusta kantamaan haluttiin skandinaavinen kaunotar, joka löytyi Suomesta kesäkuussa 2012 järjestetyssä casting-tilaisuudessa. Høvring kertoo Helmelle olevansa hyvin innoissaan suomalaisesta monimuotoisesta naiskauneudesta.

Kuninkaallisten luottosuunnittelija

Jesper Høvring on yksi Tanskan arvostetuimmista muotisuunnittelijoista, ja hänet tunnetaan eleganteista ja klassisen linjakkaista hää-, cocktail- ja iltapuvuistaan. Høvringin ylelliset mallistot valmistetaan alusta loppuun käsin laadusta tinkimättä korkealaatuisista materiaaleista. Suunnittelijan kädenjälkeen luottavat lukuisat maailmantähdet ja kuninkaalliset, kuten esimerkiksi Tanskan kruununperijän, prinssi Frederikin puoliso, prinsessa Mary.

– Muistan suurimman osan asiakkaistani viimeisen kahdeksan vuoden ajalta, mutta ikuisesti mieleeni on jäänyt kruununprinsessoillemme suunnittelemat iltapuvut ja ensimmäinen hääpukun, jonka myin. Sen lisäksi minulla on erityisiä asiakkaita, jotka eivät ole kuuluisia, mutta käymme yhdessä läpi puolen vuoden matkan mekon suunnittelusta sen valmistamiseen ja toimitukseen ja opimme tuntemaan toisemme hyvin.

Vuosittain noin 110–120 mekkoa valmistava Høvring opiskeli ensin vaatturiksi, jonka jälkeen hänestä tuli suunnittelija.

Täydellinen asu naisvartalolle

– Juhlavaatteissa ei ole niin paljoa eroja esimerkiksi tämän vuoden ja viime vuoden 2011 välillä. Juhlamuodissa ei seurata muotia samalla tavalla kuin vaikkapa katumuodissa, vaan puvut ovat uniikkikappaleita. Me keskitymme asuihin, jotka korostavat vyötäröä ja rintamusta, joten niihin on usein rakennettu korsetti sisälle. Tällainen iltapuku imartelee mielestäni jokaista naisvartaloa, Høvring kertoo.

Yhteistyö Magnum-tuotemerkin kanssa Kööpenhaminen muotiviikoilla on suunnittelijalle inspiroiva:

– Suklaasta valmistettu mekko osoittaa, että muotisuunnittelu voi olla muutakin kuin kauniita kuvia ja lentosuukkoja catwalkilta – myös muoti voi tuottaa makuhermoja kutkuttelevan nautinnollisen kokemuksen! Normaalisti tunnen suunnittelemani mekon kankaan sormieni välissä, mutta suklaasta valmistettu puku on minulle täysin uutta: joku toinen valmistaa suunnittelemani mekon materiaalista, jota en tunne laisinkaan!

Jesper Høvringin suklainen mekko esitellään Kööpenhaminan muotiviikoilla perjantaina 10. elokuuta 2012.

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja