Kuningatar Elisabet matkusti yllättäen Sandringhamiin – 95-vuotias monarkki haluaa lähteiden mukaan hengähtää ennen pian alkavaa juhlahulinaa

Kuningatar Elisabet vietti yön sairaalassa 0:31
Lokakuussa 2021 kuningatar joutui viettämään yön sairaalassa.

Iso-Britanniassa valmistaudutaan juhlistamaan kuningattaren pitkää uraa. 

Kuningatar Elisabet on matkustanut Sandringhamin kartanolle valmistautumaan suureen juhlavuoteensa, kertoo BBC. Vuonna 2022 juhlitaan Elisabetin valtakauden 70-vuotisjuhlaa. 

Lehtitetojen mukaan kuningatar aikoo viettää siellä muutaman viikon ja mahdollisesti valmistautuvansa tuleviin juhlallisuuksiin rauhassa. Kuluva vuosi tulee olemaan täynnä julkisia esiintymisiä, sekä tapahtumia, joten kuningatar haluaa aikaa itselleen ja olla yksin hänelle rakkaassa paikassa.

 Sandringhamin kartano Norfolkissa on kuningatar Elisabetille monenlaisia tunteita herättävä paikka, sillä hänen isänsä kuningas Yrjö VI menehtyi siellä 6. helmikuuta vuonna 1952. BBC uskoo kuningattaren haluavan kunnioittaa matkansa ajankohdalla myös rakkaan isänsä muistoa.

Kuninkaallinen perhe on perinteisesti myös juhlinut joulua kartanolla jo 32. vuoden ajan, mutta viimeiset kaksi joulua kuningatar on viettänyt Windsorin linnassa vain pienen lähipiirin seurassa. Viime marraskuussa hovi tiedotti, että kuningatar haluaa poikkeuksellisesti jälleen peruuttaa matkansa Sandringhamiin varotoimena koronaviruksen takia. Edellinen joulu oli myös ensimmäinen 73 vuoteen jonka kuningatar joutui viettämään ilman rakasta aviomiestään prinssi Philipiä, joka menehtyi viime vuoden huhtikuussa.

Kuningattaren virallista merkkipäivää juhlitaan 6. helmikuuta, jonka lisäksi kuluva vuosi on täynnä erilaisia juhlallisuuksia, kuten paraateja, konsertteja, sekä ylimääräisiä vapaapäiviä kansalle.


Lue myös:

    Uusimmat