Tämä ylenpalttinen vaatimus voi ajaa prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin talouden syöksylaskuun – asiantuntija arvioi: "Tämä on varoitusmerkki"

13:05
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä – mitä se tarkoittaa?

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin ei uskota ottaneen mullistavassa päätöksessään huomioon sitä, kuinka kallista heidän elämänsä oikeasti on. 

On kulunut lähes kolme viikkoa siitä, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan ilmoittivat aikovansa vetäytyä kuninkaallisista velvollisuuksistaan, asuvansa jatkossa pitkälti Pohjois-Amerikassa sekä työskentelevänsä tulevaisuudessa ollakseen taloudellisesti itsenäisiä brittihovista. 

Yksi suurimmista kysymyksistä herttuaparin ilmoituksen jälkeen on ollut se, miten he tarkalleen aikovat elämänsä jatkossa rahoittaa. On arveltu, että koska prinssi Harry on elänyt koko elämänsä suuren vaurauden keskellä, voi hänellä olla loppujen lopuksi melko hämärät mielikuvat siitä, mitä asiat oikeasti maksavat ja kuinka paljon rahaa ylipäätään kuluu elämiseen. 

Herttuaparin tuleva elämä taloudellisesti itsenäisinä tulee tarkoittamaan muun muassa sitä, että he maksavat takaisin verorahoin rahoitetun Windsorissa sijaitsevan Frogmore Cottage -kotinsa valtavan remontin. 

Pariskunta etsii tällä hetkellä uutta kotia Kanadasta ja huhujen mukaan Harry ja Meghan harkitsevat yli 32 miljoonan euron arvoisen kartanon ostamista. Tämä voisi olla melko riskaabeli veto kahdelle toistaiseksi työttömälle aikuiselle. 

Harryn isän prinssi Charlesin on kerrottu aikovan tukea pariskuntaa taloudellisesti heidän ensimmäisen "soolovuotensa" aikana. Tämän jälkeen Harryn ja Meghanin on kuitenkin selvitettävä talousasiansa itse. 

Talousasiantuntija Elizabeth Windischin mukaan Harryn ja Meghanin ylenpalttinen maku voi aiheuttaa suuria ongelmia pariskunnan tulevaisuudessa. 

– Tämä on varoitusmerkki. He todella eivät pystyneet löytämään kivaa, turvallista kotia esimerkiksi 13 miljoonalla?

Lisäksi Kanadassa on korkeammat verot, kuin mihin herttuapari on tottunut. Tällä hetkellä kanadalaiset maksavat noin 25 prosenttia pääomatuloveroa sekä 50 prosenttia koroista ja säännöllisistä tuloista. 

Sussexin herttuaparin on arvioitu olevan miljoonien arvoinen pariskunta, mutta mikäli he aikovat jatkaa samaa elämäntyyliä, johon he ovat tottuneet, rahaa tulee ehkä palamaan paljon nopeammin, kuin he pystyvät sitä tienaamaan. 

Lähde: CheatSheet

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja