Kun lapset vievät kaikki voimasi – tällaista on elämä introverttinä äitinä

Introvertti äiti kertoo, että haluaa olla läsnä lastensa elämässä ja nähdä jokaisen musikaalin ja pienenkin onnistumisen. Samalla hän kuitenkin tarvitsee taukoja.

Eräänä aamuna Toni Hammer päätti olla lapsilleen läsnä aivan koko päivän. Hän päätti olla läsnä sataprosenttisesti, jokaisen kysymyksen, itkun ja ilonaiheen äärellä.

Illalla Hammer oli lopen uupunut. Hän kirjoittaa kokemuksistaan Huffington Postissa.

– Jotkut tuhahtaisivat sille, että olen ylpeä oltuani vuorovaikutuksessa lasteni kanssa koko päivän. Olen heidän äitinsä. Eikö minun pitäisi toimia noin joka päivä? Miksi tämä on iso asia? Haluanko muka mitalin, Hammer kirjoittaa.

Seuraavaksi hän kertoo olevansa introvertti.

– Suurin väärinkäsitys introverteista on, että olemme antisosiaalisia. Asia ei ole niin, Hammer kertoo.

– Asian ydin on halu ja tarve olla yksin, niin, että voin toipua. Jotkut voivat mennä bileisiin tai ostoskeskukseen kavereidensa kanssa, ja tuntea olevansa virkeitä ja virkistyneitä. Introverteille käy päinvastoin.

Hammer kertoo, että haluaa olla läsnä lastensa elämässä ja nähdä jokaisen musikaalin ja pienenkin onnistumisen. Samalla hän kuitenkin tarvitsee taukoja, jotta jaksaa olla paras mahdollinen äiti lapsilleen.

– Joinain päivinä raadan henkisen uupumuksen läpi nukkumaanmenoaikaan. Koen voimakasta äidin syyllisyyttä, koska silmäilen kelloa ja haikailen muutamaa yksinäisyyden hetkeä lasten nukahtamisen jälkeen, Hammer sanoo.

– Jos olet introvertti, tiedät, mistä puhun. On ok haluta olla yksin. On ok olla aivan loppu pitkän päivän jälkeen, päivän, jona halusit vain pitää lapsesi hengissä, onnellisina ja terveinä.

Löytyykö onni hetkeen keskittymällä? Ota selvää:


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja