Kummola lähetyksessä: Jääkiekon MM-voitto nosti Suomen lamasta

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola vieraili Studio55.fi-ohjelmassa puhumassa urastaan ja suomalaisesta urheilusta.

Kalervo Kummola kertoi olevansa sitä mieltä, että kansainvälisellä urheilumenestyksellä on ollut suuri merkitys Suomelle jo vuosikymmenien ajan. Erityisesti jääkiekon MM-kisojen voitto vuonna 1995 oli kansakunnalle tärkeä.

− Suomi oli syvässä lamassa, ja voitto antoi henkistä voimaa kansalle. Se oli tärkeä asia, Kummola sanoi lähetyksessä.

Hän ehdotti myös, että teemasta riittäisi materiaalia vaikka useampaankin väitöskirjaan.

Kummola pohti, että urheilun merkitys suomalaisille saattaa kuitenkin maailman globalisoituessa vähentyä ja kansallismielisyys heikentyä.

"Nämä häviöt ottivat erityisesti päähän"

Suomelta on odotettu vuoden 1995 jälkeen uutta MM-voittoa. Kummola myönsi, että lähellä on oltu ja tappiot ovat harmittaneet.

Erityisesti Kummolaa ottaa päähän tappio Ruotsille vuonna 2006 Torinossa, jossa Suomi pelasi hänen mukaansa ylivoimaisesti parasta kiekkoa koko kisoissa.

− Harmittamaan ovat jääneet myös etenkin ne loppuottelut, joissa on oltu selkeästi parempia, mutta hävitty, Kummola totesi lähetyksessä ja mainitsi esimerkkeinä vuosien 1994, 1999 ja 2001 MM-pelit.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Kalervo Kummola kertoi suomalaisen jääkiekon ja jääkiekkoilijoiden tulevaisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja