Mainos

Kuluttajavirasto: Talopakettien sisältö selkeämmäksi

Kuluttajavirasto ja Pientaloteollisuus pyrkivät yhtenäistämään "muuttovalmiiden" talopakettien toimitussisältöä, jotta kuluttaja tietää mitä tilaa.

Kuluttajavirasto ja Pientaloteollisuus PTT ry kehottavat talopaketteja tarjoavia yrityksiä tarjoamaan asiakkailleen vertailukelpoista tietoa pakettien sisällöstä. Asiakkaan tulisi helposti nähdä paketin sisältö, mikä ei ole vielä tavallinen käytäntö kaikissa alan yrityksissä.

Kuluttaja tarvitsee päätöksensä tueksi mahdollisimman selkeää, läpinäkyvää ja vertailukelpoista tietoa eri vaihtoehdoista. Tavoitteen edistämiseksi Kuluttajavirasto ja Pientaloteollisuus julkaisivat syksyllä 2009 talopakettialalle ohjeen talopakettien markkinoinnsita.

Tarkoituksena on, että esimerkiksi ”Muuttovalmiin” talon toimitussisältö olisi alan kaikilla yrityksillä samanlainen. Kuluttajilla olisi silloin myös paremmat mahdollisuudet vertailla eri yritysten tarjouksia.

Kuluttajavirasto varoittaa kuluttajia myös luottamasta liikaa myyjien antamiin hinta-arvioihin. Viraston saamien tietojen mukaan osa talopakettitoimittajista on antanut hinta-arvioita muiden palveluntarjoajien puolesta ilman että olisivat kuitenkaan sitoutuneet arvioon. Pahimmassa tapauksessa kukaan ei ole ottanut vastuuta siitä, että hinta-arvio pitää paikkansa. Asiakkaille on silloin saattanut tulla täytenä yllätyksenä se, miten paljon lopulliset kustannukset ylittävät alkuperäisen arvion. Kuluttajien kannattaakin vaatia, että arvion antaja sitoutuu kirjallisesti vastaamaan tietojen oikeellisuudesta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja