Mainos

Kultakuume nousee Alaskassa

Kullan hinta on noussut jälleen uuteen ennätykseen, ja tämä on nostattanut kultakuumetta Yhdysvalloissa.

Alaskan kultakentillä on ollut viime aikoina tavallista enemmän vilskettä, ja lisää kullanhuuhtojia odotetaan alueelle kunhan kevät alkaa sulattaa routaa ja jokien jäitä.

Tammikuussa Kaliforniassa pidetyt Yhdysvaltain kullanetsijöiden messut vetivät paikalle järjestäjien mukaan tavallista enemmän väkeä. Samaan aikaan vaskoolien, metallintunnistimien ja hakkujen myynti on noussut selvästi.

- Näin enemmän ihmisiä kävelevän ulos metallinilmaisimien ja huuhdontalaatikoiden kanssa kuin aikoihin, totesi kullanetsijöiden yhdistyksen puheenjohtaja Ken Rucker International Harald Tribune -lehden mukaan.

Myös yhteydenottopyynnöt ja kyselyt kullanetsinnästä ovat lisääntyneet vauhdilla. Samalla yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut räjähdysmäisesti.

Romukultaakin rohmutaan

Kullanetsintäyhdistyksen jäsenyys antaa seikkailunhaluisille yleensä mahdollisuuden koittaa onneaan yhdistyksen valtauksella. Vakavasti kullanetsinnän ottavat joutuvat melkoiseen paperisotaan, jos he haluavat hankkia valtauksen omiin nimiinsä.

Alaskassa kullanetsinnällä elää tiettävästi vain noin 150 perhettä. Kultakuume Alaskan Klondykessa oli kuumimmillaan 1900-luvun alussa.

Yhdysvaltain kultakuumetta ruokkivat myös kullan ostajat. Yhä enemmän mainostetaan erilaisia tilaisuuksia, jonne voi tuoda kotona piironginlaatikon pohjalla makaavat rikkinäiset ja käyttämättömät kultakorut. Niin sanotusta romukullastakin maksetaan nyt huippuhintoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.