Kultainen saunamuna Solar Egg vierailee Ruotsin Jukkasjärvellä: Kannanotto ilmastokysymyksiin

14:58
Huomenta Suomessa vieraana Suomen Saunaseuran sauna-asiantuntija Hannu Saintula.

Munan muotoinen sauna lähtee vierailulle Ruotsiin.

Kultainen, munan muotoinen sauna Solar Egg muuttaa Ruotsin Jukkasjärvellä sijaitsevaan Icehoteliin yritysten yhteistyön myötä. Pian hotellin vieraat pääsevät munaan saunomaan. Asiasta uutisoi Aftonbladet.

Sauna on kehitetty vuonna 2017, jolloin ruotsalaiset taiteilijat Mats Bigert ja Lars Bergström loivat sen Riksbyggen-nimiselle yritykselle. Muna on 4,5 metriä pitkä ja ympärysmitaltaan 12,6 metriä. Se painaa 2750 kiloa. Saunaan mahtuu kerrallaan kahdeksan henkilöä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Aiemmin sauna on vieraillut muun muassa Tukholmassa Artipelag-taidemuseossa, Björklidenissä Ruotsin Lapissa sekä Pariisissa Ruotsi-instituutissa. Se on voittanut useita suunnittelupalkintoja myös kansainvälisesti.

Solar Eggissä on sen muodon lisäksi myös muita mielenkiintoisia yksityiskohtia. Sauna on päällystetty 69 kultaisella laatalla. Sen kiuas on ihmisen sydämen muotoinen. 

Solar Egg otetaan käyttöön Icehotelissa toinen päivä maaliskuuta.

– Icehotel täyttää tänä talvena 30 vuotta, joten juuri nyt on erityisen merkityksellistä toivottaa Solar Egg tänne tervetulleeksi, Icehotelin luova johtaja Luca Roncoroni sanoo lehdistötilaisuudessa.

Vertauskuva sulaville jäätiköille

Icehotelin kylmien huoneiden ja Solar Eggin lämmön yhdistelmä on tarkkaan harkittu. Se symboloi ilmastonmuutosta ja erityisesti arktisilla alueilla tapahtuvaa ilmaston lämpenemistä, sekä ihmisen roolia kyseisissä ilmiöissä.

– Ilmastokysymykset näkyvät taiteessamme yhä enemmän. On valtavan tärkeää korostaa, miten nopeasti arktisten alueiden jäätiköt sulavat, taiteilijat Mats Bigert ja Lars Bergström sanovat.

Sauna on avoinna Icehotelin vieraille maaliskuun alusta toukokuun puoliväliin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja