Kulkeeko aika mielestäsi nopeammin vanhetessa? Syy voi löytyä täältä!

Tuntuuko sinustakin, että aika kulkee nykyään hujauksessa ja vuodet vierivät vauhdilla eteenpäin? Tiedetoimittaja Joshua Foerin kirjoittamassa Kaiken muistamisen taito -kirjassa kerrotaan, että syy löytyy yllättävän läheltä.

Rutinoitunut elämä saa vuodet kulkemaan nopeammin, kun muistoja jää vähemmän kuin esimerkiksi lapsuudessa.

Tämä selviää tiedetoimittaja Joshua Foerin kirjoittamasta Kaiken muistamisen taito -kirjasta, jossa keskivertomuistilla varustautunut toimittaja ryhtyy treenaamaan muistiaan osallistuakseen Amerikan muistimestaruuskilpailuun.

Kirjassaan Foer haastattelee muistimestareita, kokeilee erilaisia mieleenpalautustekniikoita ja rakentaa oman muistipalatsin ja tapasi miehen joka muistaa kaiken sekä miehen, joka ei muista mitään..

Foer kirjoittaa, että lapsena aika kulkee hitaammin, koska koemme päivittäin niin paljon uusia asioita, joista jää selkeä muistijälki päähämme. Esimerkiksi toimistotyössä jokainen päivä on melko samanlainen, syömme lounasta samassa paikassa ja todennäköisesti myös kuljemme töihin samaa reittiä ja samaan aikaan. Näin päivät sekoittuvat toisiinsa, eikä niistä jää erillisiä muistoja.

Olisiko aika siis rikkoa rutiineja?

Lue myös:

Lähde: Joshua Foer, Kaiken muistamisen taito, Atena. Kääntäjä: Antti Immonen

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja