Mainos

Kukkaloistoa jouluun – näin hoidat joulukukkia

Joulukukat tuovat tuulahduksen kesää pakkaspäiviin. Tämän joulun trendikukka on perinteisen hyasintin ja joulutähden rinnalla valkoinen jouluruusu.

Kukat kuuluvat jouluun: tänäkin jouluna suomalaiskoteihin hankitaan kukkia yli sadalla miljoonalla eurolla. Suomalaisten suosikkikukkiin kuuluvat perinteiset joulutähti ja hyasintti, mutta trenditietoisen ikkunalaudalta saattaa tänä jouluna löytyä myös ruusu.

– Valkoinen jouluruusu on oikeastaan vanha perinnekasvi, joka tekee nyt paluuta, kerrotaan Runerbergin Kukka Dan Wardista Helsingistä.

Jouluruusu on esimerkiksi joulutähteen verrattuna klassisen tyylikäs vaihtoehto. Suosittuja ovat myös erilaiset kukka-asetelmat.

– Ruukkukukkia hankitaan yleensä itselle ja kukka-asetelmia lahjaksi, Runebergin Kukasta kerrotaan.

Perinteisen kukkakorin rinnalle on tullut kukka-asetelma keraamisessa ruukussa. Jatkokäytön kannalta keramiikkaruukku on koria monikäyttöisempi.

Hoida joulukukkia oikein

Jotta joulukukka säilyisi hehkeänä mahdollisimman pitkään, on otettava huomioon eri kukkien erilaiset tarpeet. Joulutähteä ja hyasinttia hoidetaan eri tavoin.

– Joulutähti on erittäin arka kylmälle. Pienikin hetki pakkasessa palelluttaa sen, ja se pudottaa lehtensä, Runebergin Kukasta kerrotaan.

Joulutähti ei myöskään saa seisoa vedessä, eikä toisaalta kuivua. Tasainen kastelu on a ja o joulutähden hoidossa.

Hyasintti puolestaan kestää pidempään, kun se pidetään viileässä.

– Joidenkin ohjeiden mukaan hyasinttia ei pitäisi kastella ollenkaan, mutta se ei pidä paikkaansa. Hyasinttikin tarvitsee kastelua, mutta sitä ei missään nimessä saa pitää märkänä, asiantuntija neuvoo.

Jouluruusu on pitkäkestoinen kukka, joka sisätiloissa kukkii kuusikin viikkoa. Se kannattaa pitää valoisassa ja viileässä paikassa. Sisällä olevaa jouluruusua ei pidä lannoittaa, ja säännöllinen kastelu on tärkeää.

Teksti: Tuulikki Laine / MTV3
Kuvat: Runegergin Kukka Dan Ward ja Lehtikuva

Kuvien kukka-asetelmat: Runebergin Kukka Dan Ward

www.runeberginkukka.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.