Kuka tekee parhaat autot? Jenkkitutkimus keskittyi olennaiseen

Yhdysvaltalainen Consumer Reports on julkaissut listauksen parhaista ja huonoimmista autovalmistajista.

Yksi erinomaisen hyvä tai umpihuono automalli ei määrittele koko brändiä. Selvittääkseen, mitkä valmistajat tarjoavat johdonmukaisesti kuluttajia hyvin palvelevia autoja, Consumer Reports pisteytti muun muassa autojen luotettavuutta, turvallisuutta, koeajoa ja omistajien kokemuksia.

Listauksessa ei huomioitu valmistajien brändiarvoa, joten esimerkiksi Volkswagenin päästökohu ei vaikuttanut sen saamaan arvosanaan.

Selviytyäkseen listalle, valmistajalla tuli olla vähintään kaksi mallia Con­sumer Report­sin tie­to­kan­nassa koea­jo­jen ja luo­tet­ta­vuus­tie­to­jen osalta, mistä johtuen esimerkiksi Alfa Romeo ja Tesla eivät olleet mukana. Ranskalaismerkeillä ei ole edustusta Yhdysvalloissa, joten nekään eivät päässeet listalle.

Viiden kärjen muodostivat Audi, Subaru, Lexus, Porsche ja BMW. Audin ja Subarun kaikki mallit saivat Consumer Reportsilta ostosuosituksen. Lexus arvioitiin kärkiviisikon luotettavimmaksi. BMW ja Porsche loistivat koeajoissa.

Huonoimmat automerkit olivat Chrysler, Land Rover, Mitsubishi, Jeep ja Fiat, joka jäi viimeiseksi. Consumer Reports ei suositellut yhtäkään automallia kyseisiltä valmistajilta. Land Rover, Jeep ja Fiat saivat lisäksi huonoimman mahdollisen arvosanan luotettavuudesta.

Katso koko 30 automerkin lista tarkempine arvosanoineen ja pisteineen täältä.

Lähde: Consumer Reports

Lue myös:

    Uusimmat