Mainos

Kuinka usein seksiä pitäisi harrastaa? Ensitreffit alttarilla -asiantuntijalta suora vastaus: "Minua kiinnostaa laatu enemmän kuin määrä"

Elina Tanskasen mukaan seksistä puhuttaessa kannattaisi keskittyä määrän sijaan laatuun.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijana toimivan seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen mukaan erilaiset seksihalut ovat hyvin yleinen ongelma parisuhteessa. Asiasta ei puhuta, koska sen vuoksi koetaan häpeää. Tilanne aiheuttaa ahdistusta, jännitystä, stressiä ja kommunikaatiovaikeuksia.

Tanskasen mukaan pariskunnat alkavat helposti ajatella, että heissä on jotain vikaa. Todellisuudessa seksihalujen eriparisuus on erittäin normaalia.

Tanskasen mukaan on yleinen väärinkäsitys, että seksuaalisuus olisi muusta elämästä irrallinen osa-alue. Hän huomauttaa, että kaikki elämän hankaluudet ja kriisit vaikuttavat myös seksihaluihin.

– Stressi on tekijä, joka valtaosalla ihmisistä vaikuttaa seksuaaliseen haluun.

Parisuhteen seksuaalisuudesta olisi Tanskasen mukaan tärkeä pystyä puhumaan, eikä seksihalujen muuttumisesta pitäisi tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Tavallista on, että parisuhteen toinen osapuoli alkaa ajatella kumppanin vähentyneiden seksihalujen johtuvan hänestä, vaikka taustalla olisi muita syitä.

– Ihmiset eivät puhu, koska toinen ei ole parhaassa mahdollisessa hapessa, ja siitä lähtee valitettava noidankehä pyörimään, hän huokaa.

Tanskasen mielestä seksistä puhuttaessa keskitytään liikaa seksikertojen määrään. Tilastojen mukaan suomalaiset harrastavat seksiä keskimäärin kerran viikossa. Pelkkä numero ei kuitenkaan kerro kaikkea.

– Minua kiinnostaa laatu enemmän kuin määrä, Tanskanen sanoo.

– Määrästä puhuminen kertoo jotain, mutta ei kovin paljon.

Ensitreffit alttarilla alkaa AVAlla tiistaina 3.9. klo 21.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja