Mainos

Kuinka muuttua täydelliseksi?

Kulttuurimme asettaa meille jatkuvasti valtavia suorituspaineita. Meillä on selkeä kuva siitä, miltä "täydellinen" vartalo näyttää, mikä on kaunista ja miltä pitäisi näyttää tai miten käyttäytyä.

Täydellisyyden tavoittelu voi toisinaan käydä myös itsetunnon päälle. Monet tutkimukset kertovat, että naiset haluavat useimmiten olla hoikempia ja miehet lihaksikkaampia. Yhä useampi nuori ja teini-ikäinen pitää itseään lihavana ja syömishäiriöt yleistyvät, kertoo BBC.

Olet enemmän kuin peilikuvasi

Moni ihminen ei välitä siitä, että yhteiskunnan paineiden luoma "ideaalivartalo" ei välttämättä ole edes todellinen. Moni tavoittelee täydellisyyttä vaikka sen saavuttaminen olisi kuinka epätervettä tahansa. Jos peilikuva ei muistuta lähimainkaan elokuvien tai catwalkien tähtösiä, voi itsetuntokin olla koetuksella.

Muista, että olet enemmän kuin peilikuvasi, etkä suinkaan ole yksin. Suurin osa ihmisistä on jotain muuta kuin täydellisiä. Täydellisiä takapuolia tuskin on montaa, etenkään yhdistettynä superhoikkaan vartaloon, täyteläisiin rintoihin, upeisiin hiuksiin ja niin edelleen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettetkö voisi olla kaunis tai etteikö vartalosi voisi olla upea.

Moni kuvittelee, että niillä, jotka ovat ulkoisesti mahdollisimman lähellä täydellistä ihannekuvaa, kaikki muukin on täydellistä ja helppoa. Ja päinvastoin, että ne, jotka eivät omaa täydellistä vartaloa, eivät voi olla muutenkaan onnellisia tai jäävät loppuelämäkseen yksinäisiksi. Tämä ei onneksi pidä paikkaansa.

Arvosta itseäsi

Ulkonäköä tärkeämpää on luonne ja persoonallisuus. Arvosta itseäsi. Huomioi hyvät puolesi sen sijaan, että murehtisit epätäydellisyyksistä. Jos haluat laihduttaa, lihottaa tai muokata vartaloasi, tee se terveellisesti. Ensisijaisena lähtökohtana esimerkiksi painonpudotukselle tulisi olla nimenomaan hyvinvointi ja terveys, ei mahdottomat kauneusihanteet.

Se mitä ajattelet itsestäsi, heijastuu myös muihin ihmisiin. Jos vähättelet itseäsi, niin tekevät myös muut. Jos arvostat itseäsi, muidenkin arvostus nousee. Usko omaan itseensä ja hyvinvointi ovat tie täydellisyyteen. Kun voit hyvin, olet kaunis.

Älä siis tuhlaa aikaasi yrittämällä olla joku muu tai yrittämällä näyttää joltain toisen luokan julkkikselta. Käytä aikaasi olemalla ykkösluokan sinä!

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: BBC Relationships

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.