Mainos

Kuin kaksi marjaa – äidillä ja tyttärellä on samanlaiset "syntymämerkit"

Pikkutyttö peri äidiltään harvinaisen geneettisen ”syntymämerkin”, jättäen hänen tummiin hiuksiinsa silmäänpistävän valkoisen raidan.

Äiti Brianna Worthy ja hänen tyttärensä herättävät huomiota missä tahansa he liikkuvatkin. Huomio johtuu pääasiassa valkoisista läikistä, jotka koristavat sekä äidin että tyttären tummia hiuksia. Valkoiset raidat johtuvat geneettisestä mutaatiosta, jonka seurauksena hiuksista sekä sitä ympäröivältä ihoalueelta puuttuu niille väriä antava pigmentti.

Tämä ainutlaatuinen piirre on periytynyt jo neljälle sukupolvelle, viimeisimpänä 1,5 vuoden ikäiselle MilliAnnalle. Äiti kertoo, että tämä piirre tekee hänen tyttärestään ainutlaatuisen ja kauniin.

– Emme ole varmoja siitä, kuinka pitkälle taaksepäin tämä syntymämerkki menee, sillä isoäitini adoptoitiin lapsena, eikä hän ole tavannut biologista perhettään, Worthy toteaa.

Uteliaita kysymyksiä ja nimittelyä 

Vaikka perhe onkin ylpeä ainutlaatuisista hiuksistaan, ne ovat tuoneet mukanaan myös ikäviä seuraamuksia. Worthy kertoo, että heidän päivittäiset askareensa keskeytyvät usein uteliaiden ihmisten vuoksi.

– Suurimman osan ajasta saamme kohteliaita kommentteja, eikä minua haittaa vastata kysymyksiin. Mutta rehellisesti sanottuna, joskus se voi tuntua melko ylivoimaiselta. Esimerkiksi silloin, kun minulla on kiire ja yritän hoitaa asiat nopeasti.

Pigmentin puute on aiheuttanut äidille ongelmia myös lapsuudessa. Hän kertoo kuulleensa elämänsä aikana paljon haukkumista ja nimittelyä erikoisten hiustensa vuoksi. Häntä on haukuttu lapsena muun muassa haisunäädäksi. 

– Nuorempana se häiritsi minua, mutta kasvaessani opin rakastamaan hiuksiani ja tuntemaan itseluottamusta omaa ainutlaatuista ulkonäköäni kohtaan, Worthy kertoo.

Äiti toivoo, että hänen tyttärensäkin osaisi tulevaisuudessa olla ylpeä omasta ainutlaatuisuudestaan.

– Aion kasvattaa tyttäreni niin, että hän tietää olevansa kaunis ja erityinen, eikä hän kuuntelisi ihmisten ilkeitä kommentteja, Worthy kiteyttää. 

***

7:29

Lähteet: CatersNews, MVPhotos 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.