Kubica pyysi itse kuivan kelin renkaat

BMW-Sauberin F1-tallin päällikkö Mario Theissen vahvisti Kiinan GP:n jälkeen, että tallinsa 21-vuotias puolalaiskuljettaja Robert Kubica pyysi itse autoonsa kuivan kelin renkaita 24. kierroksen jälkeen tekemällään varikkokäynnillään.

- Ensimmäisellä varikkokäynnillään hän pyysi kuivan kelin renkaita. Otimme riskin, mutta se oli virhe. Välttämätön toinen varikkovierailu pudotti hänet sitten joukon perälle, Theissen totesi.

Kubica oli kivunnut viidennelle sijalle ennen väärään rengasvalintaansa. Nousu oli hieno, sillä alun kolari oli sysännyt hänet hetkeksi jälkijoukkoihin.

- Kisa oli erittäin vaikea lähtien ensimmäisestä mutkasta, jossa minuun osui Robert Doornbos, mikä sysäsi minut hännille. Sen jälkeen tein varsin hyvää työtä, mutten tiennyt olleeni niin nopea. Otin valitettavasti liian aikaisin riskin kuivan kelin renkaisiin vaihtamisessa. Oli mahdotonta ajaa, ja pyörähdin kahdesti yhdellä kierroksella menettäen paljon aikaa. Vaihdoin takaisin välikelin renkaisiin ja palasin radalle kierroksen Giancarlo Fisichellan, Michael Schumacherin ja Fernando Alonson perään. Pysyin sen jälkeen heidän vauhdissaan. Näiden tapahtumien jälkeen minun kisani oli siinä vaiheessa kuitenkin jo ohi, Kubica summasi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat