Krista Pärmäkoski Linnan juhliin, Iivo Niskanen jää Norjaan – ainakin nämä urheilijat nähdään itsenäisyyspäivän vastaanotolla

Useat päättyvänä vuonna menestystä niittäneet urheilijat ovat vahvistaneet osallistumisensa Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Joukossa ovat muun muassa hiihtäjä Krista Pärmäkoski ja painija Petra Olli.

Jutun videolla Krista Pärmäkosken tunnelmia viime viikonlopun Lillehammerin maailmancupin kisoista.

Kolme olympiamitalia PyeongChangin talviolympialaisista saalistanut Pärmäkoski osallistuu hiihtomaajoukkueen mukaan torstaina Linnan juhliin ennen viikonlopun maailmancupin kisoja Norjan Beitostölenissä.

Sen sijaan miesten 50 kilometrin olympiavoittaja Iivo Niskanen ei saavu paikalle Presidentinlinnaan, koska hän jäi maailmancupin kisaviikonloppun väliseksi ajaksi harjoittelemaan Norjaan.

Painin maailmanmestari Petra Olli sekä nyrkkeilyn Euroopan mestarit Mira Potkonen ja Elina Gustafsson ovat jo vahvistaneet osallistumisensa itsenäisyyspäivän juhliin. Samoin mittavan uransa päättänyt pikaluistelija Pekka Koskela.

Kaksi EM-kultaa Berliinin MM-kilpailuissa saavuttanut ratakelaaja Leo-Pekka Tähti on ollut Linnan juhlien vieraana jo monesti aiemmin ja saapuu paikalle tälläkin kertaa. Lumilautacrossin paralympiavoittaja Matti Suur-Hamari vahvistaa niin ikään saaneensa kutsun.

Osallistumisestaan on ilmoittanut myös ainakin painin nuorten maailmanmestari Arvi Savolainen. Myös olympiapronssia saalistaneen naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaajia on tulossa Linnaan. Heistä ainakin maalivahti Noora Räty on saapumassa paikalle.

Kutsun ovat saaneet myös muun muassa 10-ottelija Elmo Savola, kiekonheiton nuorten MM-hopeamitalisti Helena Leveelahti, cheerleading-maajoukkueen päävalmentaja Maria Wahlroos sekä ensimmäistä kertaa Linnaan kutsuttuja e-urheilijoita edustavat Jesse "JerAx" Vainikka ja Topias "Topson" Taavitsainen.

Juttua korjattu klo 6.48. Poistettu maininnat, joissa kerrottiin painin EM-pronssimitalisti Elias Kuosmasen ja maantiepyöräilijä Lotta Lepistön saaneet kutsun. Heidän kohdallaan kyse oli viime vuoden julkaisuista sosiaalisessa mediassa.

Lue myös:

    Uusimmat