Kris Gummerus poistuu Salkkareista roolihahmonsa Valtterin kuoleman myötä: "Tiesin jo alusta asti"

Sampo löytää elottoman Valtterin 2:08
Katso kohtaus: Sampo ja Aino tajuavat kauhukseen Valtterin olevan eloton

Kris Gummerus ja hänen roolihahmonsa Valtter poistuvat Salkkareista.

Yhden Pihlajakadun hämärähemmon tarina saa karun lopun, kun puolisonsa Ainon juomiin toistuvasti tyrmäystippoja laittanut Valtter löytyy majatalohuoneesta kuolleena. Valtterin kuoleman myötä myös hahmoa esittänyt näyttelijä Kris Gummerus poistuu Salatuista elämistä.

Gummerus kertoo MTV Uutisille, ettei Valtterin kohtalo tullut hänelle varsinaisena yllätyksenä, vaan hänellä oli suurin piirtein tiedossaan, miten ja milloin hahmon tarina tulisi päättymään.

– Minulla loppui kuvaukset maaliskuussa, eli olen joutunut olemaan hiljaa asian suhteen. Tiesin jo alusta asti, että hahmon kohtalo olisi lopullinen, hän sanoo.

Gummerus kuvaa Salkkareissa työskentelemisen olleen hieno ja hauska kokemus, josta hän on kiitollinen. Hän ylistää Salkkarit-työryhmän kesken vallinneen hyvä ilmapiiri, josta hän sai nauttia aina ensimmäisestä kuvauspäivästään alkaen.

– Heti ensimmäisestä päivästä lähtien oli todella tervetullut ja kollegiaalinen fiilis, ei mitään tärkeilyä tai Kukas tää on -suhtautumista, vaan minut otettiin mukaan jengiin, hän kuvailee.

Gummerus kehuu hänen ja Ainoa esittävän vastanäyttelijänsä Tiia Weckströmin yhteistyön sujuneen loistavasti. Hän ylistää kollegansa olevan todella taitava työssään.

Valtter hämärähommissa 1:43
Valtter harrasti karmivia hämärähommia.

Gummerus kertoo, ettei hän vietä liiemmin aikaa nettipalstoja surffaillen, eikä ole näin ollen satavarma katsojien ajatuksista koskien Salkkarit-hahmoaan. Sen sijaan hänen tuttavapiirinsä on ollut ihmeissään näyttelijän roolihahmon puuhista.

– Jotkut tuttavapiiriini kuuluvat ystävät, jotka seuraavat Salkkareita, ovat olleet vähän tyrmistyneitä, että meikäläinen on tuollaisissa hämäräpuuhissa mukana, ja olemme nauraa höröttäneet sille, hän kertoo. 

Tulevista, Salkkareiden jälkeisistä työkuvioistaan Gummerus voi paljastaa sen verran, että hänellä on tällä hetkellä työn alla muutama tv-sarja, ja syksyllä hän aloittaa erään elokuvan kuvaukset. Lisäksi näyttelijä vihjaa, että hänellä on "vähän rautoja tulessa" käsikirjoituspuolella.

– Se on ollut pitkäaikainen suunnitelmani ja olen työstänyt sitä eteenpäin, eli ne asiat saattavat jossain vaiheessa alkaa etenemään vähän enemmän, hän sanoo käsikirjoittamiseen liittyen.

Salatut elämät arkisin MTV Katsomossa ja klo 19.30 MTV3-kanavalla! Jaksot katsottavissa viikkoa ennen C Moressa!

Lue myös:

    Uusimmat