Raivostunut prinssi Philip, 98, poistui Sandringhamista ennen kohtalokasta Megxit-kokousta

0:56
Sussexin herttuapari kertoi 8. tammikuuta vetäytyvänsä taka-alalle kuninkaallisessa perheessä

Prinssi Philip joutui Daily Mailin mukaan poistumaan kuningattaren Sandringhamin tiluksilta ennen Sussexin herttuaparin asemaa käsittelevää kriisikokousta.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan pudottivat viime keskiviikkona uutispommin kertomalla, että herttuapari tahtoo vetäytyä taka-alalle kuninkaallisen perheen eturivistä.

Herttuaparin ilmoitus tuli kuninkaalliselle perheelle tiettävästi täytenä yllätyksenä ja on brittilehtien mukaan saanut hovissa aikaan pettymystä ja raivoa. Erityisesti prinssi Philipin, 98, uutisoidaan reagoineen Harryn ja Meghanin päätökseen raivokkaasti.

– Mitä helvettiä he oikein pelaavat? sydänjuuriaan myöten loukkaantuneen Philipin kerrotaan jyrähtäneen.

Kuningatar Elisabet, prinssi Charles, prinssi William sekä prinssi Harry kokoontuvatkin tänään maanantaina yhteiseen kriisipalaverin, jossa he keskustelevat Harryn ja Meghanin tulevaisuudesta. Meghan osallistuu kuningattaren Sandringhamin tiluksilla kokoukseen tiettävästi puhelimitse Kanadasta käsin, jonne hän lensi viime viikolla sokki-ilmoituksen jälkeen hänen ja Harryn esikoisen Archien luo.

Raivoissaan oleva prinssi Philip on sen sijaan Daily Mailin mukaan joutunut poistumaan Sandringhamin tiluksilta. Lehti kertoo Philipin poistuneen paikalta autokyydillä synkkä ilme kasvoillaan.

Kuningatar Elisabetin uskotaan kuitenkin turvautuneen viimepäivinä voimakkaasti puolisonsa tukeen. Philip on asunut Sandringhamin tiluksilla sijaitsevassa mökissä siitä lähtien, kun hän vuonna 2017 vetäytyi julkisista tehtävistään, mutta kriisin puhjettua hänen kerrotaan asustaneen kuningattaren kanssa päärakennuksessa.

Harryn ja Meghanin ilmoituksesta seuranneen skandaaliin on pelätty vaikuttavan Philipin terveyteen. 98-vuotias prinssi joutui joulun alla sairaalahoitoon. Hän pääsi kuitenkin pois sairaalasta neljä päivää myöhemmin.

Prinssin on kuitenkin kerrottu viettävänsä suurimman osan ajastaan petipotilaana sairaalareissun jälkeen.

Lähteiden mukaan suurin osa Philipin vihasta kumpuaa siitä, että hän näkee kuningatar Elisabetin olevan poissa tolaltaan Harryn ja Meghanin ilmoituksen vuoksi. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja