Kreikasta palanneet suomalaismatkustajat kummastelivat rajoitustoimenpiteitä – loma loppui tylysti kesken: "Turhaa rankaista ihmisiä karanteenilla ja muilla"

Osalla Kreikan-matkalaisilla lomamatka loppui lyhyeen matkustusrajoitusten vuoksi – Aurinkomatkojen toimitusjohtaja:"Tämä on katastrofaalinen tilanne" 7:03
Osalla Kreikan-matkalaisilla lomamatka loppui lyhyeen matkustusrajoitusten vuoksi – Aurinkomatkojen toimitusjohtaja: "Tämä on katastrofaalinen tilanne"

Hallituksen asettamat, uudet maahantulosuositukset astuivat tänään voimaan. Uusia suosituksia ovat omaehtoinen karanteeni sekä tarpeettoman matkustamisen välttäminen.

Uudet suositukset otettiin vastaan ristiriitaisissa tunnelmissa Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kreikan Haniasta maanantai-iltana palanneiden Jari Mäkisen ja Marita Fribergin mukaan koronatilanne lomakohteessa oli rauhallinen.

– Siellä oli erittäin hyvin hoidettu kaikki ja siellä päin saarta, missä me olimme, ei ollut yhtäkään koronavirustapausta.

Hallituksen tuoreiden linjausten mukaan Schengen-alueella on enää 8 valtiota, joista saa kulkea Suomeen.

Lomalta palannut kaksikko pitää uusia linjauksia tarpeettomia.

– Kannattaisi selvittää, mistä päin ihmiset tulevat. Turhaa rankaista ihmisiä karanteenilla ja muilla.

Loma päättyi ennenaikaisesti

Mäkinen ja Friberg lensivät Kreikan Haniasta Suomeen yhdessä 114 muun lentomatkustajan kanssa. Lento saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle myöhässä, noin kello 18.40.

Lennolla Suomeen palannut Mikko aloitti lomansa Kreikassa koronavirustestillä. Lomailija aikoi suunnata uuteen testiin myös Helsingin päässä.

– Otan negatiivisen koronatestin sieltä ja jatkan elämääni ihan normaalisti.

Kreikkaan matkustaneet turistit joutuivat noudattamaan helteisessä lomakohteessa muun muassa maskipakkoa.

Helsinkiin maanantaina palanneen Maaritin mukaan koronatilanne lomakohteessa vaikutti kuitenkin rauhalliselta.

– Siellä oli maskipakko julkisessa liikenteessä ja myöskin kauppoihin mennessä. Muuten oli aika rauhallista.

Uudet koronalinjaukset pakottivat lomailijan palaamaan Suomeen suunniteltua aikaisemmin. Maaritin mukaan viikolla lyhentynyt loma ei kuitenkaan harmittanut.

– Olihan se vähän hurjaa, mutta toisaalta taas olin valmis ottamaan riskin, jos kerran lähtee matkalle. Täytyy vain hyväksyä se, että näinkin voi käydä.

Katso ylhäällä olevalta videolta tuoreet tunnelmat Haniasta saapuneilta matkustajilta!

Lue myös:

    Uusimmat