Kreikassa surmansa saaneen astrofyysikko Natalien kuolinsyy varmistui – näin traagiset tapahtumat etenivät: Kiipesi kallionseinämää, kun lohkare sai naisen putoamaan

Brittitutkijan ruumis löydettiin Kreikkalaiselta saarelta – katso video paikalta 0:55

Kreikan Ikarian saarella kadonneen brittitutkijan kuolinsyy on selvinnyt.

Maanantaina kadonneen britannialaisen astrofyysikon Natalie Christopherin, 35, ruumis löytyi keskiviikkona noin 20-metrisestä rotkosta, joka sijaitsee 1,5 kilometrin päästä Christopherin ja hänen poikaystävänsä hotellilta.

Poliisi uskoo, että hän oli yrittänyt kiivetä kallionseinämää, kun kivilohkare oli irronnut aiheuttaen Christopherin putoamisen. Hänen ruumiinsa löytyi murjoutuneena suuren kivenlohkareen alta.

Saarelle matkustaneen kuolinsyyntutkija Nikos Karakoukisen mukaan ruumiin löytöalueen todisteet ”vastaavat korkealta putoamista”, kertoo AP. Kuolinsyyntutkija kertoi toimittajille, että nainen sai päävamman ja kuoli välittömästi. Naisen ruumis kuljetetaan ruumishuoneelle Ateenaan.

Näin tapahtumat etenivät

Kyproksella asuva Christopher oli lomamatkalla Ikarian saarella kyproslaisen poikaystävänsä kanssa. Pariskunnan oli tarkoitus lähteä saarelta maanantaina.

Poikaystävä kertoi viranomaisille, että hän oli herännyt maanantaiaamuna ja huomannut Christopherin olevan poissa.

Poikaystävä tavoitti matkapuhelimellaan Christopherin, joka kertoi lähteneensä lenkkeilemään. Pelastustyöntekijöiden mukaan Christopher oli puhelun aikana kertonut aikeistaan kiivetä kalliota.

Tämän jälkeen naisesta ei enää kuultu mitään.

Massiivinen etsintäoperaatio

Noin vuorokausi lontoolaislähtöisen astrofyysikon katoamisen jälkeen viranomaiset aloittivat massiivisen etsintäoperaation naisen löytämiseksi. Poliisi teki etsintöjä maalla, meressä ja ilmassa.

Etsinnät nojasivat naisen puhelimen signaaliin, jota päästiin jäljittämään tiistai-iltana poliisin jäljityslaitteiston saapuessa saarelle.

Etsintöjä tehtiin aluksi 10 kilometrin alueelta, mutta ne saatiin tarkennettua alueelle, josta viimeinen signaali naisen puhelimesta tuli. Ruumis löydettiin myöhemmin samalta alueelta.

Kyproksen presidentti esitti osanottonsa

Oxfordista valmistunut astrofyysikko Natalie Christopher tunnettiin Kyproksen saarella työstään nuorten opetusprojektien parissa. Hän oli yksi tyttöjen voimaantumiseen pyrkivän Cyprus Girls Can -kampanjan perustajista.

Hän oli myös intohimoinen juoksija, ja kuului Kyproksen polkujuoksuyhdistykseen. Hän harrasti myös kolmiottelua.

Kyproksen presidentti Nicos Anastasiades kirjoitti Twitterissä, että Christopherin kuolema oli epäoikeudenmukainen tapaus, jossa menetettiin nuori tieteilijä ja kansalaisaktiivi, jolla olisi ollut paljon annettavaa maailmalle. 

Lue myös:

    Uusimmat