Poliisi vahvistaa: Kreikan saarella kadonneen brittinaisen ruumis löytyi – etsintäpartiolla vahva epäilys kuolinsyystä

Kreikan Ikarian saarella kadonneen brittitutkija Natalie Christopherin ruumis on löydetty, vahvistavat paikalliset viranomaiset.

Christopher, 35, katosi maanantaiaamuna lähdettyään juoksulenkille. Häntä kuvailtiin innokkaaksi juoksijaksi ja kalliokiipeilijäksi.

Noin vuorokausi lontoolaislähtöisen astrofyysikon katoamisen jälkeen viranomaiset aloittivat massiivisen etsintäoperaation naisen löytämiseksi. Poliisi teki etsintöjä maalla, meressä ja ilmassa.

Etsinnät tuottivat tulosta keskiviikkona, kun Christopherin ruumis löytyi noin 20 metriä syvän rotkon pohjalta vain noin kilometrin päästä hotellilta, jossa hän yöpyi poikaystävänsä kanssa. Lomalla olleen pariskunnan oli tarkoitus poistua saarelta maanantaina.

Pudonnut kiipeillessä?

Etsintäpartion jäsenet kertoivat paikalliselle tv-kanavalle, että suuri kivi oli irronnut ja vaurioittanut Christopherin päätä useasta kohtaa.

Etsintöihin osallistunut Vaggelis Kriaras arveli, että Christopher putosi kiivetessään tai laskeutuessaan kallionseinämää.

– Valitettavasti näyttää siltä, että hän on tarttunut kiveen, joka on irronnut ja murskannut hänet, Kriaras kertoi kanavalle uutistoimisto Reutersin mukaan.

Poliisi ei ole vahvistanut kuolinsyytä. The Guardianin mukaan Christopherin ruumis pidetään paikallaan torstaihin asti, jolloin kuolemansyyntutkija saapuu paikallle.

Toinen kadonnut tutkija

Christopher oli jo toinen Kreikan saarilla kadonnut tutkija reilun kuukauden sisään. Amerikkalaisbiologi Suzanne Eaton löydettiin kuolleena Kreetalta heinäkuussa.

Eatonin ruumis löytyi toisen maailmansodan aikaisesta bunkkerista. Hänet oli myös raiskattu.

Eatonin murhasta epäiltynä pidätetty 27-vuotias mies tunnusti raiskanneensa ja murhanneensa biologin. Epäilty kertoi ensin väijyneensä Eatonia autostaan ja ajaneensa kahdesti hänen ylitseen ennen raiskaamista ja murhaamista.

Lue myös:

    Uusimmat