Köynnös-kalvovärikuviot

Piirrä ja siirrä -kalvoväreillä tehdyt kauniit köynnöskuviot on siirretty vapaasti asetellen koristamaan vaaleansinisävyistä kylpyhuonetta. Piirrä ja siirrä -kalvoväreillä teet koristeet ikkunaan, peiliin, lasi-, posliini-, tai metalli-esineeseen. Kuviot ovat siististi irrotettavia mutta pysyvät silti tiukasti paikallaan. Väri kuivuu läpikuultavaksi, sitkeäksi kalvoksi, jonka voi siirtää edellä mainituille pinnoille. Muovisissa väripulloissa on kapeat pipettisuuttimet, joten maalaamiseen ei tarvita siveltimiä tai tuputtimia.

Tarvikkeet:
- Piirrä ja siirrä -kalvoa tai piirtoheitinkalvoa (ei pvc:tä sisältävää)
- Piirrä ja siirrä -rajausväri hopea
- Piirrä ja siirrä -kalvoväri vaaleansininen
- helmiäisvalkoisia muovihelmiä halkaisijaltaan 4mm

Ohje:
1. Piirrä köynnöksen mallikuva valkoiselle paperille.
2. Laita mallipiirros kalvon alle ja jäljennä köynnös ja kukkien ääriviivat kalvolle ääriviivavärillä suoraan pullon pipettikärjellä.
3. Tipauta muutamia helmiä köynnöksen kiekuroiden päälle, kun rajausväri on vielä märkää. Anna rajausvärin kuivua 1-2 tuntia. (Jos sinulla ei ole aikaa odottaa rajausvärin kuivumista, väritä kukkakuviot varovasti sotkematta ääriviivoja.)
4. Väritä kukkakuviot vaaleansinisellä kalvovärillä suoraan pullon pipettikärjellä. Laita väriä reilusti, sillä jos väriä on liian ohuesti, kuvio ei irtoa kalvosta kunnolla. Märkä väri näyttää hieman maitomaiselta, mutta värit kirkastuvat ja muuttuvat läpinäkyviksi kuivuessaan.
5. Ripottele helmiä kukkakuvioiden päälle, kun väri on vielä märkä.
6. Anna kuvioiden kuivua vuorokauden ajan. Irrota köynnöskuviot todella varovasti irti kalvosta ja siirrä ne wc:n kaakeleihin ja peiliin haluamiisi kohtiin. Pelkästä rajausväristä muodostuvat köynnöskuviot venyvät helposti, joten voit joutua hieman muotoilemaan kuviota kiinnitettäessä.

Huom! Koska köynnöskuviot ovat niin hentoisia, saattaa olla että kuviot eivät pysy ehjinä (ja näin ollen uuteen kohteeseen siirrettävinä) kun irrotat ne kaakelista.

Mallit ja materiaalit: Sinooperi Oy p. 09-3484466

(t.i.l.a. osa 6 16.2.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja