Kovanahkaisena pidetty Martina Aitolehti avoimena MTV:lle: "Itken ja otan asioista herkästi itseeni"

Martina Aitolehden perheessä hevostellaan ja urheillaan 4:43

Monialainen yrittäjänainen Martina Aitolehti kertoo elämänsä selviytymistarinan MTV Viihteen erikoishaastattelussa.

Artikkelin yllä videolla Martina Aitolehti kertoo, mikä häntä motivoi treenaamaan.

Viime vuosien aikana urheilusta ja hyvinvoinnista työn itselleen rakentanut Martina Aitolehti voi nyt paremmin kuin koskaan. Tähän pisteeseen 35-vuotias kahden lapsen äiti on päässyt karsimalla negatiiviset asiat ja ihmiset pois elämästään ja keskittymällä mielen ja kehon rakentamiseen.

– Haluan olla onnellinen, iloinen ja nauttia elämästä. En halua tuhlata päiviäni siihen, että olisin onneton. Kun olen onnellinen, niin se näkyy siinä, miten olen lasten kanssa. Se ero on kuin yö ja päivä. Totta kai minullakin on huonoja päiviä. Eiväthän ne kivoja päiviä ole. Jos sellaisessa tilassa olisi joka päivä, arjen pyörittäminen olisi todella vaikeaa, Aitolehti kertoo.

Tunnetun naisen elämään on mahtunut isoja, raskaita elämänkäänteitä, joita on käsitelty paljon julkisuudessa. Yksi kohahduttavimmista asioista on ollut hänen siskonsa kuolema vuonna 2014. Urheilu on auttanut selviytymään myös näistä.

– Liikunta on ollut terapiaa. Kun minua ottaa pannuun, niin lähden aina liikkumaan. Minulla on aina hyvä olo sen jälkeen. Se kirkastaa mieltä ja möröt lähtevät karkuun.

– Olen todella herkkä. Itken ja otan asioista herkästi itseeni. Vaikka olen vahva, en ole "blanco" kaikelle. Karsin ja suljen elämästä pois kaikki negatiiviset asiat, mitkä eivät tee hyvää minulle. Tämä on minun elämäni ja olen ainoa, joka siihen voi vaikuttaa.

Onko Martina joutunut karsimaan elämästään myös ihmisiä tämän vuoksi?

– On kyllä. Minulla on se oma imperiumini. Olen kotona paljon lasten kanssa. Minulla on rakkaimmat ystäväni, työ, perhe ja kollegat. Siinä se sitten on.

”Uusi ei voi tulla, jos ei ole valmis luopumaan vanhasta”

Aitolehti luopui hiljattain Miss Helsinki -kilpailun hallinnoimisesta, mitä hän teki viimeisen kymmenen vuoden ajan. Nyt on aika keskittyä uusiin asioihin.

– Tein työni tunnollisesti ja nyt on jonkun muun aika jatkaa. Pitää olla valmis jättämään. Pitää osata jättää ja ottaa uutta tilalle. Sekin on taito. Eivät kaikki osaa sitä. Uusi ei voi tulla, jos ei ole valmis luopumaan vanhasta ja junnaa paikallaan, nainen kertoo.

Yrittäjänainen kertoo olleensa pitkään ylityöllistetty, mikä on tuonut stressiä elämään. Uusi suunta antaa aikaa myös enemmän perheelle.

– Minulla on enemmän aikaa hengittää välillä ja olla lasten kanssa. Haluan keskittyä kokonaan urheiluun ja hyvinvointiin. Se tuntuu oikealta. Se tulee niin selkärangasta ja on minua. Tiedän todella paljon urheilusta ja olen valmis tähän.

”Herään joka aamu onnellisena”

Parisuhteestaan yrittäjämieheensä Stefan Thermaniin Aitolehti ei halua puhua. Hän kuitenkin kertoi blogissaan hiljattain menevänsä naimisiin tämän kanssa.

Parilla on yhteinen Isabella-tyttö, joka harrastaa ratsastusta. Aitolehdellä on lisäksi radiojuontaja Esko Eerikäisen kanssa Victoria-tytär.

Onnellisessa elämäntilanteessa oleva nainen on tyytyväinen elämäänsä.

– Olen kiitollinen, että olen terve, minulla on ihanat lapset. Minulla on hyvä elämä ja herään joka aamu onnellisena.

 

Lue myös:

    Uusimmat