Sebastian Vettel myönsi arviointivirheensä, Max Verstappenin liikkeet hämäsivät saksalaiskuskia – "En voinut välttää kolaria"

Ferrarin Sebastian Vettel ja Red Bullin Max Verstappen kolaroivat rajusti kilpailun loppupuoliskolla. Vettel kertoi lukeneensa kilpakumppaninsa liikkeet väärin, mikä johti lopulta kolariin.

Verstappen ohitti Vettelin röyhkeästi kilpailun 38 kierroksella. Ferrarin saksalaiskuljettaja yritti kuitenkin vain hetkeä myöhemmin ottaa paikkansa takaisin kohtalokkain seurauksin.

Vettel hakeutui Verstappenin sisäpuolelle, jossa ei kuitenkaan ollut tarpeeksi tilaa. Vettel huomasi tämän ja yritti korjata ajolinjaansa toiselle puolelle, mutta liian myöhään. Vettel löi jarrunsa lukkoon yrittääkseen viimeiseen asti välttää osuman, mutta osui rajusti Verstappenin auton takaosaan. Vettel myönsi lukeneensa Verstappenin liikkeet väärin.

– Yritin saada sijoitustani takaisin. Luulin, että pieni rako avautuu. Näytti hetken siltä, että hän menee oikealle, mutta niin ei tapahtunutkaan. Olin liian lähellä ja myöhässä, enkä voinut välttää kolaria.

Vettel joutui käymään varikolla kolarin aiheuttamien vaurioiden vuoksi, joten hän putosi joukon hännille. Vettelille lätkäistiin vielä 10 sekunnin aikarangaistus kolarin aiheuttamisesta.


Lue myös:

    Uusimmat