Lähde: Kansainvälinen olympiakomitea kielsi sosiaalisen median julkaisut urheilijoiden polvistumisista

4:55
Katso videolta MTV Urheilun raportti olympialaisten olosuhteista paikan päältä Tokiosta.

Brittilehti The Guardian kertoo, että Kansainvälinen olympiakomitea KOK ja Tokion kesäkisojen järjestäjät kielsivät omia sometiimejään julkaisemasta kuvia urheilijoiden polvistumisista.

Olympialaiset käynnistyivät jo keskiviikkona jalkapallon naisten turnauksen alkulohkon otteluilla. Päätös olisi tullut vain tunteja ennen Iso-Britannian ja Chilen välisen ottelun alkamista. Molemmat joukkueet polvistuivat ennen ottelun alkamista. Sama toistui Yhdysvaltojen ja Ruotsin välisessä ottelussa. Myös Uuden-Seelannin pelaajat polvistuivat ennen oman ottelunsa alkua.

Yhtäkään kuvaa polvistumisista ei kuitenkaan nähty Tokion kisojen liveseurantaan, Facebook-, Instagram tai Twitter-sivuille. KOK ei myöskään julkaissut yhtään kuvaa omissa sosiaalisissa medioissaan.

KOK oli aiemmin höllännyt sääntöään numero 50, joka oli kieltänyt urheilijoiden mieltä osoittavat, poliittiset, uskonnolliset ja rasistiset kannanotot olympialaisten kisapaikoilla. Nykyään rauhanomaiset protestit ovat sallittuja, mikäli ne toteutetaan ilman keskeytystä ja toisia osanottajia kunnioittaen. Palkintopallilla tehdyistä mielenilmauksista voi saada sanktiot.

KOK ei suoranaisesti vastannut Guardianin kyselyihin aiheesta, vaan sen edustaja totesi ainoastaan, että tv-signaali välittyy ympäri maailman kaikille kanaville, joilla on valtava yleisö. KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach kommentoi aihetta keskiviikkona lehdistötilaisuudessa.

– Se on sallittua. Se ei riko sääntöä numero 50. Nämä ohjeistukset sallivat sen, Bach sanoi.

Tokion olympialaisten viralliset avajaiset ovat luvassa perjantaina.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja