Kova alusta rankaisi jälleen Rafael Nadalia – Novak Djokovicin seuraksi laulukuoroon

Venäjän Daniil Medvedev, 24, päihitti Espanjan Rafael Nadalin, 34, miesten ATP-finaaliturnauksen kaksinpelien toisessa välierässä ja etenee sunnuntain finaaliin pelaamaan Itävallan Dominic Thiemiä vastaan.

Lontoossa myöhään lauantaina alkanut ottelu kääntyi Medvedevin voitoksi lukemilla 3–6, 7–6 (7–4) ja 6–3. Tappio voi kirvellä Nadalia, joka muuten loistokkaalla urallaan ei kertaakaan ole voittanut kyseistä turnausta.

Finaalista putosivat ATP-listan ykkös- ja kakkospaikan pitäjät, sillä aiemmin lauantaina välieräottelunsa Thiemiä vastaan hävisi Serbian ykkössijalainen Novak Djokovic. Thiem paukutteli kahdessa tunnissa 54 minuutissa voittolukemat 7–5, 6–7 (10–12), 7–6 (7–5).

Yhdysvaltain avoimet voittanut Thiem hävisi toisen erän ankaran katkaisupelikamppailun Djokovicille ja oli kolmannen erän katkaisupelissä 0–4-tappiolla. Thiem pääsi lopussa kuudella peräkkäisellä pisteellä kahteen ottelupalloon, joista toisella hän ratkaisi kamppailun edukseen.

Kärkikaksikon karsiuduttua sunnuntain finaalissa kohtaavat ATP-listan seuraavia sijoja pitävät tennistähdet. Thiem pitää kolmatta paikkaa ja Medvedev neljättä.