Kouluampujan etsinnöissä oli yli sata poliisia – poliisi ei paljasta, oliko patruunoita vielä jäljellä

MTV:n tietojen mukaan Vantaan kouluampuja uhkasi useampia henkilöitä aseella surmatyönsä jälkeen. Poliisi ei toistaiseksi ota kantaa siihen, miksei poika kuitenkaan ampunut heitä.

– Tätä selvitellään, kuullaan osallisia ja saadaan käsitys tästä, muotoilee rikosylikomisario Kimmo Hyvärinen MTV uutisille.

Poliisi ei toistaiseksi kommentoi yksityiskohtia liittyen Viertolan alakoulun ja luokkahuoneen tapahtumiin ennen ampumista, sen aikana ja jälkeen. Poliisi haluaa varmistaa tällä, etteivät julkisuudessa kerrotut asiat vaikuta silminnäkijöiden omiin näkemyksiin tapahtumista.

Poliisi on kuitenkin vahvistanut, että poika osoitteli Helsingin puolelle päästyään Siltamäen alakoulun oppilaita. Näiltä osin poliisi tutkii tapahtumia laittomana uhkauksena.

Poliisi ei kerro myöskään sitä, oliko pojalla kiinniotettaessa hallussaan käyttämättömiä patruunoita vai oliko hän käyttänyt kaikki mukanaan olleet patruunat.

– Tätä en voi esitutkinnallisista syistä kommentoida.

Aiemmin poliisi on kertonut, että se onnistui tavoittamaan 12-vuotiaan ampujan oman tiedonhankintansa kautta. Poliisi ei kommentoi tarkemmin keinojaan vedoten siihen, että poliisin taktiset keinot ovat salassapidettäviä.

– Mutta voidaan todeta, että meillä oli siinä vaiheessa yli sata poliisia etsimässä häntä. Mukana olivat pääkaupunkiseudulta kaikki poliisipartiot, jotka saatiin irrotettua tähän. Tällä oli varmasti vaikutusta pojan löytymiseen, Hyvärinen sanoo.

Poika saatiin kiinni noin 50 minuutin kuluttua ampumisesta.

Lue myös:

    Uusimmat