Poliisi MTV:lle: Kouluampujan kokemus kiusaamisesta voi olla "pojan oma tuntemus"

Poliisi selvittää, kiusattiinko 12-vuotiasta kouluampujaa uudessa koulussa Vantaan Viertolassa. Tässä vaiheessa pojan kokemus kiusaamisesta Viertolan koulussa ei saa vahvistusta opettajien ja muiden oppilaiden kertomuksista, poliisi kertoo MTV Uutisille.

– Kiusaaminen on jokaisen henkilökohtainen asia, jokainen kokee sen vähän omalla tavalla, muotoilee rikosylikomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Poliisi on kertonut aiemmin, että ampujan motiivina on ollut kiusaaminen ja että tämä motiivi on vahvistunut muussa esitutkinnassa. 

Poika oli hiljattain vaihtanut koulua ja aloitti Viertolan koulussa tammikuussa. Poliisilla ei ole tiedossa toistaiseksi, liittyikö koulunvaihto nimenomaan kiusaamiseen vai oliko taustalla jokin muu syy.

– Poika on ollut tässä koulussa vasta muutamia kuukausia ja kiusaaminen on voinut alkaa jo paljon aikaisemmin, Hyvärinen kertoo kuitenkin.

– Mutta tätä me selvitämme. Mistä se on saanut alkunsa ja onko kiusaaminen konkretisoitunut jo tässä koulussa jollakin tavalla vai johtuuko se jostain muusta asiasta.

Poliisilla on parhaillaan lukuisia kuulusteluja käynnissä ja kaikkinensa kuultavia on kymmenittäin.

– Olemme kuulustelleet koulun opettajia ja oppilaita ja sieltä motiivia ei tahdo löytyä, Hyvärinen kertoo.

Hyvärisen mukaan kokemus kiusaamisesta voi olla "pojan oma tuntemus".

– Emme ole selvittäneet vielä tarkemmin, että kuinka pitkältä ajalta kiusaamista on hänen mukaansa ollut.

”Hän on saanut tavata vanhempansa valvottuna tietyssä tilanteessa” – Poliisi kertoi kouluampumisesta epäillyn ja vanhempien tapaamisesta 2:08
”Hän on saanut tavata vanhempansa valvottuna tietyssä tilanteessa” – Poliisi kertoi kouluampumisesta epäillyn ja vanhempien tapaamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat