Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kotijuustoa joulupöytään

jauholapio + munankuoret
jauholapio + munankuoretCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 04.12.2002 15:20

Mehevä itsevalmistettu kotijuusto on perinteistä suomalaista pitoruokaa. Kerttu kysyy reseptiä tähän aina maistuvaan herkkuun. Kotijuustosta käytetään myös nimiä: munajuusto ja piimäjuusto valmistustavasta riippuen. Yrttejä ja valkosipulia kannattaa kokeilla juuston mausteina. Juuston muottina voi käyttää tarkoitukseen valmistettua puista juustomuottia, siivilää tai muovista kahvinsuodatinta.

Piimäjuusto

piimäjuusto
piimäjuustoCopyright Alma Media Oyj 2000, Copyright

nokare voita+tilkka vettä
3 l maitoa
1 l piimää
3 munaa
1/2-1 tl suolaa
1/2 rkl sokeria

1. Anna piimän olla huoneenlämmössä yli yön, jotta se on tarpeeksi hapanta. Sulata nokare voita vesitilkassa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää maito ja kuumenna kiehumispisteeseen välillä sekoittaen, ettei maito pala pohjaan.
2. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää piimä, sekoita ja lisää kiehuvan kuumaan maitoon. Kuumenna kiehuvaksi mutta älä keitä. Nosta kattila pois levyltä ja anna seoksen juustoutua kannen alla 1/2-1 tuntia. Vuoraa juustomuotti tai siivilä veteen kostutetulla sideharsolla tai liinalla ja nosta muotti kulhoon, johon hera mahtuu valumaan.
3. Kerää lämmin juustomassa siivilällä tai reikäkauhalla kulhoon. Mausta suolalla ja sokerilla ja halutessasi yrteillä ja sekoita. Kaada juustomuottiin, taittele liina päälle ja nosta kylmään. Anna juuston valua seuraavaan päivään. Taita liina pois, ja kumoa juusto. Juusto säilyy kylmässä 3-5 päivää.

Juusto onnistuu myös vähälaktoosisesta maidosta ja piimästä. Jätä silloin sokeri pois.

Lisää aiheesta:

Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHuijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaaMozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erotSyötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstäLöytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 12:57
    Verkkohuijaukset

    Huijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"

  • 10:11
    Testit

    Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaa

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • 06:38
    Sydänterveys

    Syötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstä