Koti selvitti: Pitääkö tarhanopettajia muistaa kevätjuhlissa?

On taas kevätjuhlien aika. Mietitkö, pitääkö lastentarhaopettajaa muistaa jotenkin kevätjuhlissa? Mikä olisi lastentarhaopettajan mielestä mieluinen lahja? Koti otti asiasta selvää.

Vanhemmat haluavat monesti lastensa kanssa muistaa päiväkodin henkilökuntaa kiittääkseen hyvästä hoidosta. Mutta onko muistaminen pakollista ja mitä kannattaisi sitten hankkia?

Koti otti selvää ja haastatteli muutamaa lastentarhanopettajaa ympäri Suomea. Tässä on heidän vastauksiaan.

Tarvitseeko tarhanopettajaa muistaa mitenkään?

– Minun mielestäni ei ole mitenkään välttämätöntä, eikä opettajan muistamisesta kannata stressiä ottaa. Usein mieltä lämmittää pelkkä vanhempien vilpitön kiitos hyvästä hoidosta ja opetuksesta. 

– Kevätlahjojen hommaaminen voi tosiaan olla hivenen haastavaa varsinkin jos lapsia on useammassa ryhmässä. Mutta ei niistä lahjoista kannata stressiä ottaa. Ei henkisesti eikä taloudellisesti.

– Kiitos riittää, oikeasti.

Mitä tarhanopettajat tykkäävät saada lahjaksi?

– Vanhemmilta ja lapsilta saadut persoonalliset ja käytännölliset lahjat ovat mukavia ja mieleenpainuvia. Keväällä tietysti kukat ovat perinteisen helppo lahja, jotka varmaan useimmalle opettajalle kelpaavat, mutta jotkut muutaman euron lahjakortit vaikka torikahvilaan voi olla kesän aikana mukavan hyödyllinen lahja.

– Hyötykasvi, kuten yrtti tai taimi, on mukava yllätys perinteisten kukkien sijasta. Niistä on iloa pidempään ja eri tavalla. Lahjaksi saatu kirsikkatomaatti antoi satoa kivasti koko kesän.

– Lapsen oma tekemä kortti, jossa lukee haparoivin käsin kirjoitettu kiitos.

– Hymyn ja halin

– Aineeton lahja. Esimerkiksi ryhmän aikuisille yhteiseksi vaikka Unicefin rokotepaketti tai jokin muu yhteiseen hyvään tarkoitettu lahja.

Minkälaisia lahjoja ei mielellään haluta?

– Ehkä niitä suklaa-, konvehti- ja marmeladirasioita ei kannata enää kevätjuhlalahjaksi tuoda eikä oikeastaan joululahjaksikaan. Yksi rasia on vielä ok, mutta kun niitä saattaa tulla koko ryhmän lapsilta yhteensä noin 20 rasiaa yhdelle ihmiselle niin eihän niitä kukaan kaikkia syö. Toivottavasti. Syötävät lahjat ovat aina vähän riski sen suhteen, että osuuko tällainen lahja miten opettajan makuhermoon. 

– Kallis lahja. Oli se sitten mikä vaan.

– Alkoholi. Mielestäni esimerkiksi viini ei ole sopiva lahja. Mieluummin joku hyvä mehu tai kuusenkerkkäjuomaa.

– Koriste-esineitä ei kiitos mielellään. Harvoin sattuu sama maku, eikä niillä osaa sitten tehdä mitään.

Voit tehdä amppelin lahjaksi Marian ohjeilla.

Lue myös:

    Uusimmat