Mainos

Koti pukeutuu syksyyn

Finlaysonin monipuoliseen syysmallistoon mahtuu hillittyjä sävyjä, eläimiä, tummaa turkoosia ja retrohenkisiä kuvioita.

Trenditeemana on slaavilaisuus, johon kuuluvat vahvat värikontrastit ja mausteiset värit. Kustavilainen ornamentiikka ja Venäjän hovin ylellinen henki näkyvät myös syksyn uutuuksissa.

Syysmalliston väreihin kuuluu sinisen ja turkoosin vivahteita, hillittyä harmaata ja beigeä mustalla ja valkoisella terästettynä sekä mausteista punaista ja vihreää.

Slaavilaisvaikutteinen Olga

Aini Vaarin vuonna 1966 suunnittelema ajaton Olga herätetään uuteen kukoistukseen. Slaavilaisen runsas kuviomaailma on väritetty syksyn muotiväreihin. Malliston sävyt ovat turkoosi-ruskea, beige-grafiitinharmaa ja puna-vihreä-musta. Nuorekkaaseen Olga-sarjaan kuuluvat vuodetekstiilit, pyyhkeet, koristetyynyt, metrikankaat ja kernit sekä keittiön ommellut pientuotteet.

Juhlakauden elegantti Hovi

Loppuvuoden juhlakauteen Finlayson tuo Jarkko Kallion suunnitteleman Hovi-sarjan, joka on saanut vaikutteensa kustavilaisuudesta ja suomalaisesta rokokoosta. Sarjan värit ovat tunnelmallista, tummaa turkoosia, luumua, purppuraa ja juhlavaa kultaa. Hovi-kokonaisuus koostuu satiinisista vuodetekstiileistä, pyyhkeistä sekä Herttua-koristetyynyistä. Jouluna Hovi on saatavissa myös metrikankaana perinteisissä joulun väreissä, puna-kultana ja valko-kultana.

Värikkäitä eläinaiheita ja retroa

Muita syksyn uutuuksia ovat muun muassa Anna Huhdan suunnittelemat keittiön retrohenkiset Arki- ja Mukava-kuosit. Keittiötekstiilien ja metrikankaiden lisäksi sarjaan kuuluu hauska Allakka-kalenteripyyhe, jossa muistutetaan vuoden ajankohtaisista herkuista ja tapahtumista.

Iloisia eläinuutuuksia ovat Sami Vullin hirviaiheiset Tapio-vuodetekstiilit ja -pyyhkeet sekä Lotta Mäkisen Heppa-vuodetekstiilit ja -pyyhkeet ja Kartalla-vuodetekstiilit ja metrikangas. Opettavaisista Kartalla-kankaista voi seurata eläinten muuttoreittejä.

Teksti ja Kuvat: Finlayson (9.8.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.