Mainos

Koti Lahden ensimmäisessä rivitalossa

Tämä koti on Lahden ensimmäisessä rivitalossa, joka on valmistunut vuonna 1962 Lahden Jalkarantaan. Kodissa asuu viisihenkinen lapsiperhe, joka saneerasi talon kokonaan ja on nyt saanut asua kauniissa kodissaan puolisen vuotta.

Valoisa olohuone on raikas ja pirteä. Kuinka ihana onkaan koko seinän kokoinen ikkuna!

Huomion keskipisteenä ovat kuitenkin Yrjö Kukkapuron suunnittelemat Saturnus-tuolit. Ne ovat edullinen hankinta Heinolan osuuspankin remontin roskalavalta. Tuolit kunnostettiin viimeistä piirtoa myöten Fasetissa, ne hiottiin, maalattiin, toppaukset vaihdettiin ja verhoiltiin.

Samassa paikassa teetettiin myös selkeä ja tilaan juuri oikean kokoinen sohva sekä mainiot tyyliin sopivat rahit, molempien verhoilumateriaali on valkoinen helppohoitoinen nahka.

Koko perhe seinällä

Sohvan yläpuolella on perheenjäsenistä hauskat valokuvasuurennokset, jotka ovat Satu Redsvenin muokkaamat. Sohvapöytä on hankittu käytettynä, mutta se oli alunperin messingin värinen. Se päivitettiin tilaan paremmin sopivaksi kromaamalla messinkijalat.

Takkanurkkaus sai kokea remontissa myös muodonmuutoksen. Seinät päällystettiin marmorilla ja takka valkaistiin. Katossa on Lahden seurahuoneen remontissa hylätty Tynellin suunnittelema valaisin.

Kattoon haluttiin myös hiukan lämmintä puumateriaalia ja siihen käytettiin lämpökäsiteltyä koivulankkua, johon jyrsittiin rakennuksen henkeen sopiva uritus.

Kukkiva keittiö

Keittiön ja ruokailutilan yllättäjä on suuri aurinkoinen kukka!

Palisanteriviilusta tehdyllä ruokapöydällä on tarina. Se on Askon mallimestarin itselleen 60-luvulla tekemä aarre, joka odotti sopivaa ruokasalia mestarin autotallissa vuosikausia laatikossaan. Omaan ruokasaliinsa hän ei sitä koskaan tohtinut laittaa, vaan vasta hänen kuoltuaan se löysi paikkansa tästä arvolleen hyvin sopivasta talosta. Ympärilleen se on saanut niin ikään palisanterista valmistetut tuolit, jotka tulevat Tanskasta.

Keittiö on viisihenkisessä perheessä tärkeä paikka! Moderni keittiö on toimiva ja kaunis.

Seinälaatta on löytö Virosta ja sen pinta kimaltelee kauniissa metalliväreissä vaihtaen väriä valosta riippuen. Keittiöstä näkyy myös työhuoneeseen seinään tehdyn aukon kautta.

Keräilyaarteita ja kristallipallo

Työhuoneen seinän aukko on keskellä perheen unelmoimaa kirjahyllyä, joka teetettiin Fasetissa. Keskellä oleva aukko tehtiin seinään, jotta saataisiin keräilylasille sen arvoon sopiva pölytön paikka.

Kaikki Toikan vuosikuutiot, Wirkkalan, Nymanin ja Sarpanevan suunnittelemat keräilyaarteet ovat kauniisti esillä samalla, kun valo pääsee kulkemaan vapaasti huoneesta toiseen. Ruusupuisen pöydän kulmalla on ystävältä lahjaksi saatu kristallipallo. Toivottavasti se näyttää onnellisia aikoja tulevaisuudesta!

Työhuoneen ikkunan alla on kaunis kokonaisuus 60-luvun tanskalasia kalusteita, joita valaisee Tynellin suunnittelema lattiavalaisin.

Mustaa ja valkoista makuuhuoneessa

Dramaattisen makuuhuoneen mustavalkoisuus on upea. Vanhasta ranskalaisesta vuoteesta otetusta mallista muokattu uusi sänky on huikea pari mustan eläväpintaisen tapetin kanssa.

Kylpyhuoneen väritys on raikas ja kaunis, mutta parasta täällä ovat Bertoian timanttituolit ja Dalin hevonen. Tuolit kestävät kosteutta ja sopivat laatan rytmikkääseen ruutuun hauskasti.

Hevonen on hopeoitu pronssivalukopio Dalin hevosesta. Mukavaa pehmeää muotoa tuo keikaileva tassuamme. Löylyistä nautitaan lämpökäsitellyn puun tuoksussa pehmeissä löylyissä.

Näytteenä lasten huoneista tutustumme 8 -vuotiaan Ellan huoneeseen. Se on vadelmaisen kermainen, juuri prinsessalle sopiva. Ihan vaaleaa punaista ja aika räväkkää pinkkiä on yhdistetty makoisaksi kokonaisuudeksi.

Kiitos kun saimme käydä, kerrassaan mielenkiintoinen ja pirteä koti.

Kodin verhoilu- ja entisöintityöt sekä mittatilauskalusteet on tehnyt Lahtelainen

www.fasetti.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.