Koti kevätkuntoon: Näin puhdistat astianpesukoneen

Astianpesukone helpottaa arjen tiskiurakkaa, mutta sekin kaipaa puhdistusta tasaisin väliajoin. Koneeseen kertyvät kalkkisaostumat heikentävät puhdistustehoa.

Voit estää kalkkisaostumien muodostumista käyttämällä silloin tällöin fosfaattipitoista pesuainetta tai lorauttamalla pesun joukkoon astianpesukoneelle tarkoitettua huuhteluainetta. Mikäli saostumia on kuitenkin jo päässyt muodostumaan, niistä pääsee eroon astianpesukoneen puhdistusaineella tai apteekista saatavalla sitruunahapolla. Jos haluat käyttää astianpesukoneenpuhdistusainetta, tarkista koneesi ohjekirjasta, millainen aine on sopiva.

Sitruunahappo on turvallinen vaihtoehto, joka sopii joka koneeseen. Annostele sitä pesuainelokeroon aluksi noin kolme teelusikallista. Jos pesutulos ei tyydytä sinua, voit ajaa ohjelman uudestaan jopa viiden teelusikallisen annoksella. Muista, että koneen tulee olla pesun aikana tyhjä!

Pysäytä ohjelma huuhteluvaiheen ollessa valmis, muuten puhdistuksessa irronneet sakat voivat kiinnittyä uudelleen koneen pintoihin kuivuessaan. Puhdista kone vielä käsittelyn jälkeen käyttäen normaalia pesuohjelmaa ja puhdistusainetta. Huomaa, että koneen tulee jälleen olla tyhjä.

Jos voit käyttää koneessasi nestemäistä puhdistusainetta, voit tehdä puhdistuksen myös etikkaseoksen avulla. Sekoitussuhde on tällöin yksi osa etikkaa ja kaksi osaa vettä. Muutoin puhdistus tehdään aivan samalla tavalla kuin sitruunahapollakin.

Lähteet: Martat, Siivous.info

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja