Koti aallonharjalla – Kelluva talo on ekologinen vaihtoehto asumiseen

Veden päälle rakennettua taloa suojaavat aallonmurtajat. Lapsiperheille soveltuva koti ei rasita ympäristöä, sillä lämmityksessä hyödynnetään muun muassa vedenkiertoa.

Lappeenrannan loma-asuntomessuilla voi tutustua veden päälle pystytettyyn kotiin, joka kelluu Saimaan aallonharjoilla. Idyllinen järvimaisema on siis Joutsenon Helmeksi nimetyssä talossa taattu.

Kaksikerroksinen talo kelluu tukevasti Marinetekin teräsbetonibonttoonien turvin. Veden virtausta hyödynnetään talon lämmityksessä, joka perustuu ilmavesilämpöpumppuun. Rakennusprosessi ei rasita ympäristöä, joten kelluva talo on ekologinen vaihtoehto niin loma– kuin ympärivuotiseen asumiseenkin. Lattialämmitys hoituu vesikierrolla.

– Taloa suojaavat aallonmurtajat vaimentavat tuulen vaikutuksen, eikä se keinu tuulessa, Marinetekin kehitysjohtaja Ahti Leväaho vakuuttaa.

Kelluva talo soveltuu erinomaisesti niin pariskunnille kuin lapsiperheillekin. Alakerrassa sijaitsee tilava tupakeittiö ja sauna pesutiloineen. Luksuslisänä on tilava järviterassi. Yläkerrasta puolestaan löytyy makuu– ja työhuoneet sekä iso kattoterassi, jossa kelpaa ottaa aurinkoa.

Suurien lasipintojen ansiosta asunto on valoisa, ja järvimaisemasta voi nauttia täysin siemauksin. Rakenteet ovat tiiviitä, joten ne kestävät niin tuulta kuin vettäkin. Talo on yhdistetty kunnalliseen infrastruktuuriin, eikä esimerkiksi jätevesiä pääse ympäristöön.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Suomen asuntomessut

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja